CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Cel mai nou pareneriat semnat la nivel de Sibiu este intre Centrul Chinologic si o companie producatoare di distribuitoare de tutun.  JTI va sustine antrenamentele cainilor din cadrul Centrului Chinilogic Sibiu prin oferirea pachetelor confiscate de cei de la Vama.

Vom incerca sa ii convingem pe cei de la Vama sa putem folosi tigarete confiscate, deci chiar  tigarete de contrabanda care, in mod normal, sunt distruse. Ii vom ajuta cu tot ceea ce au nevoie pentru antrenament, echipamente, hrana pentru catei”, spune directorul JTI Romania, Gilda Lazar.

Ea spune ca acest program este unul eficient, drept dovada ultima captura facuta de un caine dresat pentru contraband cu tutun.

Din experienta noastra anterioara, cu cei de la Vama, unde am format 28 de echipe canine, stim ca acesti caţei sunt extraordinari de vigilenti, ca nu le scapa absolut nimic si ca isi fac treaba cu placere. Sunt capturi mari, capturi importante, realizate pe punctele de trecere a frontierei, pe graniţa estica a Uniunii Europene. Ultima captura importanta ii apartine lui Alegro, un catel format la Giurgiu,care a facut o captura de peste 200 de mii de pachete de tigarete saptamana trecuta la Siret”, explica Gilda Lazar.

 Astfel, cantitatile produselor facute de JTI si confiscate de Vama vor fi repartizate la Centrul Chinologic Sibiu, unde vor fi folosite la antrenamentele cainilor, astfel incat acestia sa poata detecta cantitatile de tutun care ar putea fi transportate ilegal.

Problemele pe care le-am intampinat pana acum au fost de asigurare a cantitatii de tutun, de tigarete necesare antrenamentului, pentru a se invata caini cu acest miros, sa-l recunoasca in misiuni si sa-l semnaleze”, a declarat directorul Centrului Chinologic,  Calin Tataruca.

Potrivit studiului Novel, 13,1 la suta din intreaga piata de tigarete din Romania este ilicita.  Astfel, intr-un an, in conditiile in care 80 la suta din pretul unui pachet de tigari reprezinta taxe, inseamna  pierderi de o jumatate de miliard de euro la bugetul Statului.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest