CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Numarul de muscaturi de capuse si cazurile confirmate de Boala Lyme tin Sibiul pe primul loc in topul judetelor din Romania. Potrivit Directiei de Sanatate Publica, numarul de cazuri de Boala Lyme comfirmate in prima jumatate a anului a crescut de la 35 la 41.

In ceea ce priveste intepaturile, de cand am inceput contabilizarea lor, respectiv din luna martie, pana la data de 17 iunie, avem 1015 intepaturi. Cele mai multe au fost in luna mai, aproximativ 600, dar, din fericire, in aceeasi luna au fost mai putine cu o suta decat  in luna mai a anului trecut, cand am avut 700. Pana la jumatate lunii iunie, avem 41 de cazuri de boala Lyme raportate, iar pana la data de 15 a anului trecut, am avut 35 de cazuri. Mai suntem numarul unu in Romania la muscatura de capuse, dar nu numai din motive obiective, ci si pentru ca la noi se urmareste foarte atent fata de alte judete”, a declarat purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Sibiu, Simona Berariu.

Pentru a preveni muscaturile de capuse, Consiliul Judetean a tiparit 15.000 de brosuri care vor fi impartite copiilor din clasele I-IV in ultimele zile ale anului scolar. Valoarea lor a fost de peste 11 mii de lei, totul fiind finantat de Consiliul Judetean.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest