CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Centrul de Formare Continua si Evaluarea Competentelor în Asistenta Sociala organizeaza Conferinta Nationala de Asistenta Sociala - Editia a V-a. Initiatorii evenimentului anunta ca tema editiei din acest an se refera la «Metode de succes în asistent sociala».

Conferinţa este un eveniment anual şi esteprogramată în perioada 12-14 iulie 2013 la Sibiu. Conferinţa este organizată în parteneriat cu IFSW (Federaţia Internaţională a Asistenţilor Sociali – www.ifsw.org). 

Demn de precizat, ediţia din acest an are ca obiectiv dezbaterea metodelor care s-au dovedit eficiente în practica asistenţei sociale. Complexitatea problemelor sociale şi economice cu care se confruntă societatea astăzi, necesită o intervenţie la fel de complexă din partea personalului serviciilor de asistenţă socială. O mare provocare pentru asistenţii sociali şi angajaţii serviciilor sociale o reprezintă în prezent, crearea unei practici profesionale bazate pe îmbinarea de metode care să asigure schimbarea pozitivă a condiţiilor de viaţă, creşterea capacităţii de accesare a resurselor, identificarea oportunităţilor de rezolvare a problemelorprecum şi cresterea funcţionalităţii socio-economice a beneficiarilor.

Conferinţa va fi deschisă oficial de Dl. Herbert PAULISCHIN-Preşedintele CFCECAS şi Dr. Barbara Schöfnagel.

Cu acest prilej, vor fi dezbătute subiecte precum coaching-ul în asistenţa socială; « arborele » problemei în managementul de caz în asistenţa socială;utilizarea jocului de rol şi a metaforei în practica asistenţei sociale;  metode care se bazează pe formularea şi utilizarea întrebării în practica asistenţei sociale; metoda biografică în asistenţa socială etc.

La Conferinţa Naţională de Asistenţă Socială, participanţii au ocazia de a învăţa de la experţi, prin simulare şi schimb de experienţă, diverse modalităţi eficiente de lucru în asistenţa socială.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest