Write a comment

Mangerul Spitalului de Pediatrie din Sibiu, Alexandru Mihut, spune ca personalul medical va fi dat afara daca se adevereste ca au lovit copii. Asta chiar daca spitalul se afla in deficit de personal. In momentul de fata, la Spitalul de Pediatrie din Sibiu se desfasoara o ancheta administrativa pentru a ase stabili exact ceea ce s-a intamplat cu cei doi copii ai caror mama sustine ca au fost loviti de asistentele medicale.

In urma postarii de pe facebook, mama din Sibiu care si-a internat cei doi copii la Spitalul de pediatrie din Sibiu a depus reclamatie si la conducerea unitatii medicale, privind comportamentul angajatilor de aici.

"Reclamatia mamei se refera la un comportament neadecvat din partea personalului medical, asa scrie dumneaei. Noi am demarat o ancheta administrativa pe care o facem prin eforturi proprii si distutam cu ambele parţi. Am ascultat si mamica care este destul de nervoasa si ea. Din momentul in care a venit la urgente avut o atitudine necuviincioasa cu personalul din urgenta. Aceeasi atitudine a manifestat-o cu personalul medical din spital. O stare de nervozitate. Eu cred ca este normal atunci cand ambii copii sunt in spital si cand doamna doctor care era de garda si a internat 30 de copii in seara aceea i-a spus ca nu mai sunt locuri", a spus directorul Spitalului de Pediatrie din Sibiu, Alexandru Mihut.

Referitor la amenintarea doctorului care i-a intrenat pe cei doi copii ca i-ar culca pe jos, Mihut spune ca niciun copil nu a dormit pe jos.

"In sesizare scrie "numai pe jos mai pot sa ti-i culc". Nu este adevarat. Noi am reusit sa ducem paturi din etajul 2, sa imbunatatim numarul de paturi din etajul 1 in asa fel incat sa nu stea niciun copil pe jos. Niciun copil nu a dormit pe jos. Avem toate condiiile asigurate, avem tot ce ne trebuie, medicamente materiale sanitare reactivi in aaa fel incat sa nu chemam mamicile de acasa cu niciun fel de materiale sanitare", a declarat, astazi, Alexandru Mihut.

Legat de acuzatia mamicii cum ca fetita de 8 ani a fost lovita pentru ca a tusit, Mihut spune ca "o palma nu va pot confirma sau infirma. Noi am demarat aceasta cercetare administrativa si vom vedea ce spune si asistenta de salon care atunci a recoltat copilul. Personalul medical afirma ca este fiersc sa nu te uiti atunci cand iti pune branula si sa nu tusesti in fata asistentei. Probabil ca a fost o atitudine mai dura din partea asistentei. Nu va pot confirma. Nu stiu. Copila este si ea destul de agitata."

In cazul in care, in urma anchetei interne, se va stabili ca asistentele au locit copiii, acestora li se va desface contractul de munca.

"Vom lua masuri drastice pentru personalul care se comporta astfel si nu incurajam asemenea atitudine din partea personaului medical. Daca se confirma ca este adevarat vom lua masuri drastice, pana la desfacerea contractului de munca, chiar daca noi nu avem personal suficient. Vreau sa va spun ca nimeni nu scoate posturi la concurs si nu vine nimeni sa se angajeze", a mai completat Alexandru Mihut.

Potrivit lui Mihut, in acest sfarsit de saptamana au fost internati 52 de copii din cauza virozelor. Numarul asistentelor angajate este de 125, cu 50 mai putine decat numarul aprobat prin statul de functii. Astfel, pe tura de noapte, o asistenta de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu ajunge sa aiba grija de cel putin 45 de copii.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest