Write a comment

EVENIMENT: Vineri 25 mai, la Sibiu, are loc conferința ''AVC 360° - Practica multidisciplinară centrată pe pacient”, manifestare științifică de rang înalt, care face parte din programul 'AVC 360° - Călătoria Pacientului'', lansat la nivel național de către Asociaţia Română de Comunicare în Sănătate (ARCIS EDU) prin parteneriat științific cu societățile medicale implicate în gestionarea pacientului cu AVC, printre care se număra și Societatea Română de Reabilitare Medicală (SRRM). Conferința de la Sibiu este cea de-a treia dintr-o serie de șapte evenimente ştiinţifice şi întâlniri medicale care se desfășoară în cele mai importante centre universitare din ţară: Craiova, Constanţa, Iaşi, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca şi Bucureşti.

 

Demn de apreciat, la conferință vor participa mai mulți medici ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, din diferite specialități cum sunt: Medicină Fizică și de Reabilitare Medicală, Neurologie, Neurochirurgie, Cardiologie, Diabet - Nutriție. Invitați speciali: Conf.univ.dr Bighea Adrian președintele SRRM și Dr. Gabriel Prada din București.

Ne bucurăm că Sibiul a fost inclus pe harta acestui program multidisciplinar, fapt care dovedește importanța regională a SCJU Sibiu dar și a Facultății de Medicină care este, din perspectiva resurselor umane, un pilon de susținere pentru viitorul medicinei. Obiectivul programului 'AVC 360° - Călătoria Pacientului' este crearea unei harți care să cuprindă serviciile medicale acordate pacienților cu AVC, în toate fazele afecțiunii, de la perioada acută până la cea de recuperare, care este deosebit de importantă”, precizează Conf.univ.dr. Florina Popa, Director medical al SCJU Sibiu.

În cadrul sesiunilor științifice, medicii SCJU Sibiu vor prezenta lucrări cu subiecte majore, precum:

 

  • Sesiunea cardiologie: Șef lucrări Dr. Minodora Teodoru, medic șef Secția Clinică Cardiologie II, va prezenta lucrarea “Pe urmele Accidentului Vascular - de la cauză la efect”;
  • Sesiunea boli metabolice: Șef lucrări Dr. Carmen Narcisa Sitterli – Natea, coordonatorul Compartimentului clinic diabet zaharat-nutriție și boli metabolice, va prezenta lucrarea “Implicațiile diabetului zaharat în patologia cerebro-vasculară”;
  • Sesiunea Neurochirurgie: Șef lucrări Dr. Vicențiu Săceleanu, medic șef Secția Clinică Neurochirurgie va prezența lucrarea „Momentul operator în AVC”;
  • Sesiunea Neurologie: Conf.univ.dr. Carmen Corina Roman – Filip, medic șef Secția Clinică Neurologie va prezența lucrarea „Managementul interdisciplinar al pacientului cu tromboză de arteră bazilară” iar Dr. Liliana Carmen Prodan, medic primar neurolog va susține lucrarea „Terapia de suport în recuperarea post AVC;
  • Sesiunea Medicină Fizică și de Reabilitare Medicală: Conf.univ.dr. Florina Popa, Director medical al SCJU Sibiu, va prezenta lucrarea “Principii de reabilitare medicală post AVC”.

 

IMPORTANT: La conferință vor participa și invitați din București dar și de la alte instituții medicale din Sibiu. Manifestarea include, de asemenea, și un panel de discuții: “Cum putem crea un parteneriat interdisciplinar cu beneficii pentru pacienți?”, precum o sesiune de concluzii și feed-back din partea participanților.

 

Managementul pacientului cu AVC este o chestiune de mare actualitate și implică o colaborare multidisciplinară strânsă între profesioniștii din toate specialitățile care au în sfera activității lor tratarea acestei afecțiuni, cu scopul de a reuși, în cât mai multe dintre cazuri, îmbunătățirea calității vieții pacienților și, de ce nu, reintegrarea socio-profesională a acestora”, concluzionează Conf.univ.dr. Florina Popa, Director medical al SCJU Sibiu.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest