Write a comment

Deficit mare de personal, dar si de locuri, la Spitalul de pediatrie din Sibiu. Potrivit managerului spitalului, copiii dorm cate 2, 3 in pat iar o asistenta, in timpul turei de noapte, au grija si de cate 45 de copii.

Dupa ce o mama din sibiu a acuzat un medic ca i-a spus ca o sa ii puna copiii sa doarma pe jos daca ii lasa la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, managerul unitatii recunoaste ca sunt cazuri cand dorm si cate trei in pat. Si asta, din cauza modernizarilor.

„Din cauza faptului ca se lucreaza pe etajul 2, cele 28 de paturi au fost cat de cat transferate in etajul 1. Se lucreaza in niste conditii de supraaglomerare. In aceasta situatie avem internati astazi 123 de copii pe 80 de paturi. Sunt doi, uneori chiar trei copii in pat pentru ca, in functie de patologia de boala a fiecarui copil nu poti sa-i pui unul langa celalalt”, a declarat managerul Spitalului de Pediatrie, Alexandru Mihut.

Si numarul celor care sunt asistente este foarte mic: 125, cu 50 mai putin decat numarul minim la care s-ar desfasura o activitate normala.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest