Write a comment

Anuntul facut de Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in aceasta dimineata, cu referire la desfiintarea Caselor Judetene de Asigurari de Sanatate si a Directiilor de Sanatate Publica, a intarziat sa ajunga si in provincie. Ministerul Sanatatii nu a trimis nicio decizie in Sibiu, prin care sa se anunte desfiintarea celor doua institutii. Reprezentantii Consiliului Judetean Sibiu spun ca atat CJAS-ul, cat si DSP-ul ar trebui sa functioneze in continuare.

Primii vizati de aceste desfiintari anuntate de Ministerul Sanatatii spun ca nu au inca o informare oficiala.

"La momentul transmiterii acestui comunicat(n.r. ora 13.00) nu am primit nici o informare oficiala din partea Ministerului Sanatatii cu referire la problema mentionata, ca urmare, nu putem face nici un comentariu", a declarat purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Sibiu, Simona Berariu.

Mai mult de atat, autoritatile judetene spun ca desfiintarea cJAS-urilor si a DSP-urilor ramane, deocamdata, la nivel de discutie.

"Este o discutie. Mai intai sa vedem proiectul. Casele si Directiile de sanatate Publica ar trebui sa functioneze, Directiile pentru politici si strategii", a spus, astazi, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Ioan Cindrea.

Eugen Nicolaescu a afirmat ca Directiile de Sanatate Publice Judeţene consuma 10% din fondul de administrare al Ministerului Sanatatii, iar economiile ce vor fi facute prin desfiintarea lor, aproximativ 325 de milioane de lei, vor fi dirijate către programele nationale de sanatate.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest