CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

DAR DIN DAR SE FACE RAI... ȘI... VIAȚĂ!

Prin proiectele şi acţiunile sale, Asociaţia Baby Care şi-a propus, încă de la înfiinţare, din 2006, să facă posibilă îngrijirea nou-născuţilor din maternitatea Sibiu la cele mai înalte standarde de calitate și performanţă.

În mod evident, aceste standarde implică echipamente noi, moderne, sigure și performante și pregătire profesională de înalt nivel. Echipa de medici, asistente și părinți din care este formată Asociația Baby Care nu ar putea realiza aceste idealuri fără sprijinul comunității sibiene, al partenerilor și donatorilor, unii vechi și de nădejde prieteni, alții mai noi dar sperăm, de ”cursă lungă”.

An de an reprezentanții asociației au încercat, prin proiectele puse cu generozitate în aplicare, să își ducă la îndeplinire planurile. „Suntem onorați de încrederea comunității, partenerilor și prietenilor noștri și credem că cel puțin o parte din încredere se datorează transparenței în ceea ce privește toate activitățile asociației. În fiecare din ultimii ani am prezentat (și vom continua să facem acest lucru) bilanțul financiar al asociației și rezultatele tuturor proiectelor noastre. Și tot ca în fiecare an, dorim să mulțumim tuturor pentru ajutor!

Participarea la Maratonul Sibiului este deja o tradiție pentru noi și pentru partenerii noștri, Asociația Mâini Unite, organizația E.M.M.A. și Asociația Unii pentru Alții. Maratonul este nu doar cea mai mare oportunitate anuală de îndeplinire a scopului principal al asociației – dotarea maternității cu echipamente moderne, sigure și performante cu care să putem ajuta în continuare la reducerea complicațiilor și mortalității asociate prematurității și altor afecțiuni perinatale.

Anul 2018 a fost anul celui de-al 6-lea proiect comun la maraton, proiect care a adus la start 964 alergători – copii și adulți. Alergătorii și cei 1750 de susținători au făcut din nou ca ținta propusă – 150.000 lei, necesară achiziționării a 5 incubatoare – să fie mult depășită – 212.228,30 lei. În acest fel au putut fi achiziționate 5 incubatoare închise (149.345 lei) și 3 incubatoare deschise (59.999 lei).

Este o realizare extraordinară pentru care dorim să mulțumim din suflet tuturor inimoșilor alergători și susținători, inclusiv companiilor care au sprijinit proiectul nostru. Mulțumim, Takata – Joyson Safety Systems, Continental Automotive, Marquardt, Eurofoam, Sykes, Azets Insights, Visma, Policlinica Astra, Somarest, Bilstein, Ceprocs, NTT Data, Bearing Point, IFM, Stefanini, GLS. SC ODU, Smart Bill, ProIT, Keep Calling, Colt, Kuka, Sobis, AAS, Compa SA. Maratonul e prilej de sport și bucurie și a fost și anul acesta. Felicităm şi mulţumim pentru organizare şi colaborare organizatorului Maratonului Sibiului, Fundaţia Comunitară Sibiu.

Ne-au ajutat, din nou, dragii noștri ambasadori: Anca Mărginean, Nicolle Stănese, Radu Nechifor, Teodor (Fane) Tulpan și Iulian Pănescu. Campioni la fundraising au fost Radu Hasan – cel care a reușit de unul singur să adune fondurile necesare achiziționării unui incubator -, Sorina Buksa (sosită tocmai din Belgia pentru maraton), Oana Jurj (pentru a 5-a oară în primii 5 fundraiseri), Patricia Corcoveanu, Anna Crețu, Sorin Iurian și Gabriela Hila, prieteni dragi și foarte inimoși și de această dată. Nu în ultimul rând dorim să mulțumim partenerilor noștri în acest proiect, Asociaţia Mâini Unite, Asociaţia Unii pentru Alţii şi Organizaţia E.M.M.A.

Cu excepția unuia, toate incubatoarele achiziționate în cadrul proiectului au fost donate secției de Prematuri pentru a înlocui incubatoarele vechi de peste 35-40 de ani. Ultimul incubator a fost donat secției de nou-născuți, urmând a fi folosit în punctul de reanimare neonatală de la sala de nașteri', transmit cei implicați în faptele și realizările asociației.

 

Ciprian Ciocan, director executiv al Fundației Comunitare Sibiu: "Puterea unei comunități e dată de felul în care-i tratează pe cei mai vulnerabili dintre membri săi. Cred că susținerea pe care sibienii o oferă prematurilor este un semn că suntem pe drumul cel bun".

 

Radu Hasan, alergător la semimaraton și fundraiser:Până ce soția mea nu a rămas însărcinată cu gemeni și am început să ne documentăm, nu am înțeles ce lucruri minunate se întâmplă la secția de neonatologie din Sibiu. Nu am mai stat pe gânduri și am decis să strângem, împreună cu prietenii, banii pentru un incubator. Maratonul Sibiului a fost prilejul excelent pentru a realiza asta".

 

Oana Jurj, mamă de gemeni prematuri, ambasador Baby Care, alergător și fundraiser:De 6 ani alergător la Maratonul Sibiului, de 5 ani alergător Baby Care și de tot atâția ani fundraiser. De fiecare dată cu aceeași bucurie și cu aceeași energie pentru că știu câtă nevoie de ajutor au copilașii născuți prematur. Am reușit alături de susținătorii mei sa strângem o sumă importantă de bani pentru proiectul ”Dăm startul în viață” și asta mă motivează să continui și să le mulțumesc tuturor.”

 

Sorina Bucșa, alergător la semimaraton și fundraiser, venită din Belgia la maraton: ”De trei ani urmăresc și susțin proiectul “Dăm startul în viață” în cadrul Maratonului de la Sibiu. Îmi sunt dragi toate cauzele ce aduc un sprijin și speranță dar proiectul legat de bebeluși îmi e cel mai aproape de inimă. Anul acesta am decis să mă implic activ ca alergător și fundraiser. Am avut alături, atât acasă în România cât și la Bruxelles, prieteni și colegi minunați ce au contribuit cu drag la strângerea de fonduri. Niciodată nu m-am simțit înconjurată de atâta energie pozitivă, am alergat primii kilometri cu lacrimi șiroaie pe obraz de emoție. Am plecat de la Sibiu cu un munte de energie pentru tot anul iar anul viitor mă voi întoarce negreșit! Gândul că ajut copilașii grăbiți să vină pe lume m-a facut să alerg cu o energie nebănuită. Ei au un drum mult mai greu de străbătut decât cei 21 de km “ai mei”. Dar știu sigur că nu vor străbate acest drum singuri, noi le vom fi alături cu tot ce putem.”

 

Patricia Corcoveanu, alergător și fundraiser:Când o femeie se trezește în postura de mamă de prematur simte că totul se prăbușește în jurul ei. Pentru a ajunge în siguranță acasă împreună cu copilul are nevoie de medici buni, de minuni și aparatură performantă. Medici buni avem, minuni există, așa că nu ne rămâne de făcut decât să ajutăm la achiziționarea aparaturii performante. Pentru asta ajut în fiecare an acest proiect, pentru ca o mama de prematur să treacă cu bine peste această perioadă grea și să iși poată duce copilul acasă, și să se bucure în familie așa cum au visat.”

 

Simona Marți, organizația E.M.M.A.:Până anul acesta nu am alergat niciodată, chiar dacă sunt, de ani buni, eu și organizația E.M.M.A., alături de Baby Care. Fiind mamă de îngeri și mamă de gemeni născuți prematur, în cei 5 km pe care i-am alergat m-am gândit la ei, la cei 5 copii ai mei, 3 rămași doar în suflet și 2 lângă mine. Așa am realizat încă o dată importanța gestului meu și al câtorva sute de oameni care au susținut și susțin în continuare acest proiect minunat « Dăm startul în viață ». Lucrurile extraordinare nu apar din zona de confort. Ieșiți de acolo și fiți alături de proiectul nostru ca să continuăm dotarea terapiei intensive neonatale cu echipamente moderne, alături de echipa Baby Care pentru ca speranțele părinților de a duce acasă un copil sănătos trebuie să devină realitate.

 

Anna Crețu, educatoare, alergător și fundraiser: ”Pentru ce am alergat? E simplu: mi-am lăsat pașii să alerge călăuziți de cele două steluțe ale mele, din cer. Sperând ca micuții de la Baby Care vor ajunge sănătoși acasă, în brațele mamelor lor ... atât!”

 

Maratonul dotării maternității cu echipamente performante

Printr-un comunicat de presă, reprezentanții Baby Care precizează: „Am tot spus că în Secția de Prematuri există încă incubatoare vechi de peste 35 de ani. Funcționale dar depășite fizic și moral. Și dacă am tot spus, au existat oameni care ne-au auzit și care ne-au dat o mare mână de ajutor. Considerăm minunat gestul domnului Virgil Șoncutean, CEO Allianz Țiriac, care nu numai că a venit de la București și a alergat la maraton dar a și donat un incubator nou și modern secției de prematuri (30.000 lei). Îi mulțumim și îl așteptăm și anii viitori în echipa noastră.

De asemenea, un alt incubator performant (29.998 lei) a fost donat secției de prematuri de către Optima Grup Sibiu, un ”grup” de oameni frumoși și generoși care ne-au promis deja că ne vor sta alături și în anii care urmează. Mai mult, domnul Viorel Helju a alergat pentru piticii noștri la Maratonul Sibiului al treilea an la rând. Mulțumim, pentru noi dar mai ales pentru piticii pe care îi îngrijim este un cadou minunat”.

 

Viorel Helju, Optima Grup:Optima Grup a decis să susțină Asociația Baby Care prin achiziția unui incubator nou pentru secția de neonatologie. Cu siguranță și pe viitor compania noastră va susține cauzele umanitare și se va dedica pentru ca orașul nostru să devină un oraș cu mai puține griji și oameni fericiți și sănătoși.”

 

Și maratonul continuă ...

 

„În ultimii ani ne-am concentrat pe nevoia schimbării incubatoarelor din secția de prematuri dar nevoi există și în terapia intensivă neonatală unde echipamentele, folosite la foc continuu încep să se învechească și să se strice. Asociația LaPrimulBebe ne-a întins o generoasă mână de ajutor exact atunci când aveam mai mare nevoie. Grație generozității comunității mamelor din această asociație terapia intensivă neonatală s-a îmbogățit cu un incubator foarte modern, închis/deschis, dotat cu pulsoximetru, destinat special prematurilor cu greutate extrem de mică la naștere. Valoarea echipamentului este de 138.706,4 lei. De asemenea, o masă nouă de resuscitare cu aparat de ventilație și pulsoximetru incorporat (în valoare de 67.116 lei) a înlocuit masa veche de reanimare din ce-a de-a doua sală de operații cezariene așa încât, de acum, vom avea condiții optime și moderne de resuscitare în toate sălile de naștere și operație. Mulțumim generoaselor și inimoaselor mame din asociația LaPrimulBebe, ne dorim să ne fiți aproape și să dezvoltăm proiecte împreună pentru mai binele copiilor noștri!”

 

Oana Popescu, CEO Asociația LaPrimulBebe:LaPrimulBebe este o comunitate de sprijin pentru mame cu peste 52.000 membre active în toată țara, cu filiale în 18 orașe. În Sibiu avem o comunitate tânără, la început de drum, dar este o comunitate foarte faină, cu oameni deosebiți, iar asta ne dă speranța că și această comunitate se va dezvolta frumos. Misiunea ONG-ului nostru este aceea de a sprijini mamele la început de drum. Deși poate nu pare așa din exterior, primii ani după nașterea unui copil sunt extrem de dificili pentru mame. Prin grupurile noastre de Facebook noi oferim mamelor atât suport emoțional, prin împărtășire de experiențe 24 de ore din 24, cât și suport informațional, prin organizarea de evenimente gratuite dedicate special membrelor LaPrimulBebe. Până acum am organizat 100 de evenimente cu peste 20.000 de părinți în săli. De asemenea, pentru a contribui în societate organizăm și strangeri de fonduri. Până acum am strâns aproape o jumătate de million de euro, bani cu care am dotat maternități și spitale de copii cu aparatură necesară, am construit un etaj în MagicHome, casa părinților cu copii bolnavi de cancer și nu ne vom opri aici. Am decis ca în urma campaniei umanitare din primăvara acestui an să sponsorizăm Spitalul Județean din Sibiu pentru că întotdeauna demarăm proiecte umanitare în orașele în care există o comunitate locală LaPrimulBebe, dar mai ales pentru că noi ne îndreptăm sprijinul către oameni valoroși care pot lua ajutorul nostru și îl pot multiplica. Iar Livia Ognean este exact unul dintre acești oameni. Am sponsorizat, astfel, Spitalul Județean Sibiu cu un incubator staționar și transport prematuri, ultra performant, pentru secția de terapie intensiva prematuri și o masă radiantă Infa warmer 1, pentru sala de nașteri, în valoare de 44.000 EUR. Poate lucrul care vorbește cel mai bine despre noi este faptul că fondatoarea asociației noastre, Atena Boca, este singurul român ales de Facebook pentru a lua parte în programul internațional Community Leadership 2018, o bursă oferită și coordonată de Facebook Headquarters, ce asigură training pe durata unui an și finanțare pentru 100 de lideri de comunități la nivel mondial. Atena este chiar acum în Statele Unite la sediul central Facebook pentru a lua parte la deschiderea programului. Pentru a da mai multă valoare spuselor mele și pentru a putea transmite mai bine ce înseamnă sprijinul emoțional pe care îl oferim și mediul pe care l-am creat în comunitățile noastre, vă las cu un exemplu. LaPrimulBebe este comunitatea în care se întâmplă foarte multe lucruri bune în fiecare zi între oameni care nu se cunosc. Ne suntem alături una alteia și la bine și la rău. Uneia dintre mamele noastre nu i-a supraviețuit copilul la naștere, a postat acest lucru în comunitate spunându-ne ca nu ne mai poate fi alături și în aceeași zi o altă mamă care trecuse printr-o tragedie similară s-a dus la ea la spital doar pentru a îi fi alături, fără să se cunoască. Acestea sunt genul de exemple care ne dau nouă multă energie pentru a merge mai departe , ne demonstrează că LaPrimulBebe este cu adevărat o comunitate puternică și ne fac să ne dorim să sprijinim cât mai multe mame. Ne bazăm și pe ajutorul vostru, al celor prezenți astăzi aici, pentru ca mamele la început de drum din Sibiu să afle de comunitatea locală LaPrimulBebe Sibiu, să ne caute grupul de facebook și să se alăture ONG-ului nostru pentru a primi sprijin emoțional și informațional.

 

Maria Livia Ognean, medic șef al clinicii Neonatologie:Îngrijirea nou-născuţilor şi prematurilor la cele mai înalte standarde presupune nu doar cunoştinţe medicale ci şi echipamente moderne, performante și sigure. În neonatologie și mai ales în îngrijirea prematurilor tehnologia modernă este vitală pentru supraviețuirea copiilor și pentru reducerea complicațiilor pe termen scurt și lung. Pentru că nu doar supraviețuirea este importantă. Prematuritatea este principala cauză de morbiditate și mortalitate în primul an de viață. Complicațiile prematurității reprezintă a doua cauză de deces la copiii mai mici de 5 ani. Prematuritatea este cauza a jumătate din cazurile de paralizie cerebrală și o cauză importantă de probleme cognitive, vizuale și auditive. Calitatea îngrijirilor din primele zile, săptămâni și luni de după naștere influențează semnificativ rata acestor complicații. De aceea ne dorim nu doar să salvăm copii ci să oferim părinților copii sănătoși. Iar pentru asta avem în continuare nevoie de ajutorul dvs.: părinți, prieteni, sponsori, presă. Ne onorează încrederea și sprijinul dvs. de până acum și sperăm din suflet să ne rămâneți alături în continuare. Mizăm în continuare pe sprijinul dvs. pentru ca, în continuare, nici un copil să nu sufere pentru că se naşte în România. Mulțumim!”

 

"E nevoie de un sat ca să creşti un copil", spune un proverb african. AȘA ESTE: E nevoie de noi toţi pentru a da un start mai bun în viaţă copiilor noştri încă din primele minute de viaţă.

Valoarea totală a dotărilor comunicate: 478,043,7 lei.

 

Asociația Baby Care mulțumește tuturor care au înțeles cât d emult contează să ajuți... pentru A DA STARTUL ÎN VIAȚĂ!

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest