Write a comment

Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Hepatice din România (APAH-RO), împreună cu Alianta Pacientilor Cronici din România (APCR) au anuntat in 7 martie 2013, în cadrul unei conferinte de presă organizată la Institutul National de Boli Infectioase „Matei Bals” din Bucuresti, deschiderea unui call center dedicat pacientilor.

Astfel, dupa 15 martie 2013, linia telefonică este disponibilă, la tarif normal. De luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 16.00, un operator va fi la dipozitia apelantului, oferindu-i sfaturi si informatii utile, în limita competentelor sale. Când operatorul consideră că întrebarea si nevoia interlocutorului necesită ajutor specializat sau un răspuns laborios, ce nu pot fi oferite imediat, problemele ridicate telefonic vor fi directionate în timp util către medicii si specialistii cu care colaborează organizatia APAH-RO, astfel încât apelantul să primească răspunsul corect în maxim 72 de ore.

Daca doriti sa adresati o intrebare operatorilor nostri o puteti face la nr. de telefon 0268 47 44 00

În afara intervalului orar specificat, apelurile vor fi înregistrate, urmând ca operatorul să contacteze pacientul în cel mai scurt timp. Însă, cu conditia ca apelantul să-si lase pe înregistrare numele si numărul de telefon, pe lângă întrebarea la care caută un răspuns corect.

De asemenea, cei interesati de serviciile noastre ni se pot adresa si pe e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., unde pacientii pot face la rândul lor informări si pot trimite sugestii.

Pentru început, această linie telefonică va fi dedicată pacienţilor cu afecţiuni hepatice, dar în cel mai scurt timp va fi accesibilă pentru mai multe patologii, precum cancer, hemofilie, boli autoimune sau diabet. 

 

“Call Center e important pentru dirijarea pacientului în primii paşi în lupta cu boala, pentru informarea lui cu privire la drepturile şi obligaţiile pe care le are. Ne dorim, de asemenea, să ataşăm acestui call center şi un telverde pentru populaţia rurală care trăieşte la limita subzistenţei şi care nu-şi permite nici măcar un apel cu tarif normal”, a declarat Cezar Irimia, preşedintele APCR.

 

“În România, pacienţii purtători de viruşi hepatitici B şi C sunt numeroşi. Nu avem o statistică exactă dar prevalenta c in Romania e undeva între 3,4 – 4.5%, adică de la 600.000 până spre un million de pacienţi. La hepatita B, problema este şi mai gravă, pentru că se extimează un număr mai mare. Pentru prevenirea transmiterii hepatitei cu aceste virusuri, trebuie programe naţionale, astfel încât să se poată interveni din timp. Ştim, nu e uşor de realizat un registru unic naţional, dar e foarte necesar. Putem pleca de la baza de date a unităţilor medicale care au déjà o evidenţă a pacientilor cu hepatite prezentaţi la specialişti, cum ar fi Institutul Matei Balş”, a declarat dr. Gabriel Colţan, medic primar la INBI “prof. dr. Matei Balş”.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest