Write a comment

 

Campania de vaccinare antigripală gratuită pentru sezonul 2018-2019 a debutat în data de 17 octombrie 2018 în județul Sibiu. Cantitatea totală de ser imunizant repartizată județului nostru a fost de 26.620 de doze, din care mai sunt disponibile peste 6.000 de doze.

Având în vedere faptul că până la acest moment nu a fost confirmat nici un caz de gripă în județul Sibiu, iar numărul total de suspiciuni de gripă înregistrate în acest sezon a fost de 13 cazuri, conducerea Direcției de Sănătate Publică dorește să reamintească importanța și eficacitatea vaccinării antigripale, mai ales pentru persoanele aflate în grupele de risc.

Medicii îndeamnă populația eligibilă la vaccinare, care nu s-a vaccinat antigripal până în prezent, să se adreseze cu celeritate medicilor de familie în vederea consultului și stabilirea administrării vaccinului antigripal, tinând cont că ne aflăm în plin sezon gripal.

 

Grupele cu risc includ femeile însărcinate, persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni medicale cronice, cum ar fi:

  1. astmul bronșic și alte boli respiratorii;
  2. diabetul zaharat și alte boli endocrine;
  3. boli de inimă;
  4. boli de rinichi;
  5. boli de ficat;
  6. boli metabolice;
  7. boli neurologice;
  8. obezitate;
  9. sistemul imunitar slăbit (din cauza bolii sau de tratamentului).

 

 

*Care sunt simptomele?

Gripa sezonieră este cauzată de virusurile gripale umane care infectează căile respiratorii (nas, gât, bronhii și uneori plămâni). Cu toate că unele infecții pot fi foarte ușoare, persoanele bolnave de gripă au unele sau toate dintre următoarele simptome: febră, durere de gât, secreții nazale, tuse seacă, oboseală, durere de cap, dureri musculare.

 

IMPORTANT: Complicațiile gripei pot include pneumonii, infecții ale urechii, infecții ale sinusurilor, deshidratare și agravarea afecțiunilor medicale cronice existente, cum ar fi insuficiența cardiacă congestivă, astm sau diabet. La persoanele în vârstă, gripa poate provoca, uneori, și/sau agrava anumite afecțiuni cardiace, care ar putea duce apoi la atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest