Write a comment

La nivelul județului Sibiu, se aflau în plasament, anul trecut cam pe vremea sta, la asistenți maternali profesioniști, 273 de copii.


Deși acești copii au fost nevoiți să îndure greutăți ale vieții și clipe de mare cumpănă încă de la o vârstă fragedă, prin separarea de părinții biologici și frații lor, totuși, au avut șansa de a crește, de a fi educați și sprijiniți într-un mediu familial adecvat, alături de persoane cu suflet care au suplinit cu succes lipsa părinților biologici. 

Datorită efortului depus atât de către copiii plasați la AMP, cât și profesioniștilor care au grijă de aceștia, în anul scolar 2017/2018, din cei 118 de copii cuprinși în învățământul școlar (clasele V-XII), 4 copii au avut medii, atenție, peste 9,50, 18 copii au avut medii 9,00-9,50, 33 copii au avut medii 8,50-9,00, iar 23 copii au avut medii 8,00-8,50.

Remarcabil ar fi, de asemenea, 40 de copii din clasele 0-IV au terminat anul școlar cu calificative de B și FB la învățătură.
Lăudabil pentru acești copii este faptul că la examenul maturității, 4 tinere au obținut medii între 7,43-9,66.
Mai mult, una dintre tinerele aflate în grija unui asistent maternal profesionist a reușit să obțină note de 10 la Istorie, 9,20 la Limba Română și 9,80 la Geografie, promovând examenul maturității cu media 9,66, ceea ce dovedește că îngrijirea într-un mediu familial este cea mai bună și eficientă soluție pentru copilul abandonat.

Lucruri, aspecte care NU TREBUIE trecute cu vederea. Ba mai mult, trebuie spue, trebuie explicate și… date drept exemplu. Nu doar în ceea ce privește strict sfera asistenței sociale, ci și la nivel social, în general.

LECȚIA de conștiinciozitate, de trudă și implicare a adolescentei și a acestor copii aflați în grija asistenților maternali profesioniști ar merita… spusă și prin școli și pe la ședințe cu părinții. MERITĂ!!!

Avem așa frumoase și demne exemple aici, lângă noi. Adesea nu le vedem sau nu vrem să credem în ele. Sau pur și simplu… le ignorăm. Dar ele au puterea de ane deschide ferestrele inimii și ale minții… și mai ales celor aflați acum în prag de examene sau… pur și simplu, sub povara întrebărilor despre ce vor face cu viața lor când nu vor mai fi elevi...

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest