Write a comment

Primii asistenți maternali profesioniști au fost angajați la Sibiu ca urmare a implementării proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

 

Cum se știe, la nivelul DGASPC Sibiu se află în implementare, în parteneriat cu ANPDCA, proiectul TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, finanțat în cadrul POCU 2014-2020.

Prin intermediul proiectului, până la finalul anului 2023 actuala reţea de asistenţă maternală din cadrul DGASPC Sibiu va fi extinsă, eşalonat, cu un număr de 20, respectiv 10 asistenți maternali pentru fiecare an de derulare a proiectului, în total în cei 5 ani fiind angajați 60 de noi asistenți maternali profesioniști.

Bugetul DGASPC Sibiu, în calitate de partener, este de 32.165.515,25 lei, iar contribuția asigurată de CJ Sibiu, adică 2% din total buget, este de 643.920,25 lei.

Proiectul vine în sprijinul dezvoltării și profesionalizării actualei rețele de asistenți maternali. Aceasta reprezintă, în opinia noastră, una dintre cele mai bune opțiuni pentru asigurarea creșterii și îngrijirii copiilor aflați în sistemul de protecție specială. Se încearcă astfel extinderea rețelei de asistență maternală și pe de altă parte crearea pentru copiii aflați în grija statului, a unui mediu cât mai apropiat de cel familial. Ne bucurăm că am reușit angajarea a 4 noi asistenți maternali profesioniști, și încurajăm pe această cale pe toate persoanele care doresc să asigure unui copil, privat de îngrijirea familiei sale, un cămin plin de iubire și armonie, să se adreseze instituției noastre cu toată încrederea", declară Laura Camelia Vilsan, director general DGASPC Sibiu.

De anul acesta și până în 2023, asistenții maternali vor beneficia de două sesiuni de perfecționare profesională. 

Numărul total al asistenților maternali profesioniști angajați la ora actuală la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu este de 139. Aceștia au în îngrijire 254 de copii.

În condițiile în care continuarea procesului de dezinstituționalizare și închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi reprezintă angajamente asumate de Guvernul României, proiectul vine în sprijinul dezvoltării și profesionalizării actualei rețele de asistenți maternali, care reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni pentru asigurarea creșterii și îngrijirii copiilor aflați în sistemul de protecție specială.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest