Write a comment

Copiii au nevoie de copilărie, trăită printre jucării, jocuri şi cărţi. Copiii au nevoie de afecţiune, un cămin şi multă iubire. Copiii trebuie să rămână copii, nu unelte. Noi, adulţii, avem responsabilitatea de a le asigura condiţiile de trai necesare, pentru ca aceştia să se bucure de frumuseţea unei copilării fericite, declară Laura Camelia Vilsan, director general DGASPC Sibiu.

 

4 Iunie - Ziua Internațională a copiilor victime ale agresiunii – trebuie să ne reamintească tuturor că peste tot în lume copiii suferă din cauza diferitelor forme de abuz şi menirea noastră este să luptăm şi să protejăm drepturile copilului. Din nefericire chiar şi astăzi, ca şi în trecut, violenţa asupra copiilor rămâne o crimă ascunsă, dar destul de răspândită şi prea puţin o preocupare prezentă în conştiinţa colectivă. Pentru a pune capăt violenţei şi tratamentului abuziv împotriva copiilor trebuie avute în calcul mai multe măsuri, iar cele deja adoptate trebuie să fie mai bine implementate. Totodată, responsabilitatea noastră este de a asigura şi susţine tratamentul necesar şi reabilitarea copiilor care au căzut victime abuzurilor.

Conform statisticilor, de la începutul anului 2019 și pînă în prezent la nivelul DGASPC Sibiu au fost înregistrate 113 sesizări de suspiciune abuz, neglijare, exploatare, violență domestică.

Autoritățile recunosc că fenomenul exploatării prin muncă afectează un număr însemnat de copii, însă este greu de monitorizat, având în vedere că folosirea copilului în gospodărie sau la muncă ţine de "normalitatea" mediului rural şi aproape nimeni nu o raportează ca abuz. Fără a merge la școală sau să se joace, acești copii sunt supuși abuzurilor pentru a-și îndeplini sarcinile, căzând victime ale traficului de persoane, sclaviei şi prostituţiei.

Mulți dintre minorii exploataţi nu primesc hrană sau îngrijire corespunzătoare, fiindu-le refuzat, practic, dreptul la copilărie.

De la începutul anului 2019 și până în prezent, la DGASPC Sibiu au fost înregistrate 3 sesizări de exploatare prin muncă a copiilor.

 

 foto: ziare.com

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest