CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sibiu, instituţie subordonată Consiliului Judeţean, anunță că recrutează asistenţi maternali profesionişti. Este,în continuare, nevoie de oameni dedicați, de omanei cu suflet mare, care să ofere o șansă și o familie copiilor aflați în situații de risc și pentru a descongestiona actualul sistem al centelor de plasament.

 

Persoanele interesate sunt aşteptate să se prezinte la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, str. Mitropoliei nr.2, Sibiu, pentru a primi toate informaţiile necesare şi a fi consiliate de specialiştii serviciului.

Pentru a deveni asistent maternal profesionist trebuie ţinut cont de câteva condiţii:

  • Să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

  • Să aibă domiciliul în judeţul Sibiu şi să aibă acces la servicii medicale şi servicii educative;

  • Prin comportamentul său în societate, starea sănătăţii şi profilul psihologic, să prezinte garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi;

  • Să aibă în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi;

  • Să aibă minimum 8 clase;

  • Să manifeste o atitudine non-discriminatorie indiferent de vârsta copilului, apartenenţa etnică, religie, stare de sănătate;

  • Să fie dispusă şi să aibă capacitatea să primească copil/copii în plasament în regim de urgenţă, cu vârste cuprinse între 0 şi 7 ani, având in vedere situaţia de risc.

La nivelul DGASPC Sibiu se află în implementare, în parteneriat cu ANPDCA, proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, finanțat în cadrul POCU 2014-2020.

DGASPC Sibiu își propune prin intermediul proiectului care se va derula până la sfârșitul anului 2023, extinderea actualei rețele de asistenți maternali profesioniști in 2019 cu 20 de persoane și formarea profesională tuturor asistenților maternali angajați în cadrul instituției. Bugetul DGASPC Sibiu, în calitate de partener, este de 32.165.515,25 lei, iar contribuția asigurată de CJ Sibiu, adică 2% din total buget, este de 643.920,25 lei.

IMPORTANT: În condițiile în care continuarea procesului de dezinstituționalizare și închiderea tuturor instituțiilor de tip vechi reprezintă angajamente asumate de Guvernul României, proiectul vine în sprijinul dezvoltării și profesionalizării actualei rețele de asistenți maternali, care reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni pentru asigurarea creșterii și îngrijirii copiilor aflați în sistemul de protecție specială.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest