Write a comment

Aici sunt oameni gospodari! Peste 350 de kilograme de legume au fost deja conservate pentru iarnă în această perioadă, astfel încât pacienții Spitalului de Pneumoftiziologie să aibă parte de o hrană variată și în sezonul rece.

Astfel, bucătăresele din blocul alimentar al spitalului au preparat salate de ardei gras și roșii, precum și pastă de ardei capia, urmând să pregătească în luna octombrie și aproximativ... 400 de kilograme de varză murată.
Bolnavilor internați în spitalul nostru încercăm să le oferim pe tot parcursul anului o hrană de calitate, astfel încât introducem permanent în meniuri fructe și legume de sezon. Pentru noi e important ca hrana să asigure mereu aportul de nutrienți necesari și vitamine. În mod cert, calitatea alimentelor servite este esențială pentru îmbunătățirea sănătății pacienților spitalizați.
Pacienții internați primesc zilnic 3 mese principale (mic dejun, prânz, cină) și 2 gustări (la ora 10.00 și la ora 15.00)
”,declară directorul instituției, Cristian Roman.
Simona Luca, asistent medical de dietetică: „Legumele conservate acum vor fi adăugate în mâncarea gătită în bucătărie, pentru a aduce un plus de gust, vitamine (C, B1, B2, B12, PP, caroten - provitamina A) și minerale (fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor), îmbunătățind totodată și aspectul mâncării servite, care este foarte important pentru a spori apetitul bolnavilor, cei mai mulți dintre ei fără poftă de mâncare din cauza bolii”.

PRECIZARE: Potrivit reglementărilor legale, nivelul alocațiilor de hrană pentru bolnavii spitalizați variază de la 16 lei/zi/ bolnavi TBC adulți, 15 lei/zi/bolnavi TBC copii, 15 lei/zi/ bolnavi hepatită și bolnavi diabet la 10 lei/zi/ pentru bolnavii adulți și copii internați cu alte afecțiuni.

Dr. Ioan Drăghilă, director medical: „Una dintre cauzele care favorizează îmbolnăvirea de tuberculoză, de care suferă o bună parte dintre pacienții noștri este și subalimentația. De aceea, pe lângă tratamentul medicamentos, hrana are o contribuție esențială în obținerea ameliorării clinice și a vindecării acestora. Din aceste considerente, alimentația pacientului cu tuberculoză este important să acopere necesarul caloric și aportul de vitamine”

Zilnic, mâncărurile sunt repartizate pe tipuri de meniuri, în funcție de afecțiunile de care suferă pacienții: COMUN, TBC, DESODAT, DIABET ȘI HEPATIC.
Potrivit Chestionarelor de satisfacție a pacienților, realizate lunar de către departamentul Important de știut: Managementul Calității din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu, calitatea hranei este apreciată de toți bolnavii internați ca fiind „foarte bună” și „bună”.
La Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu sunt internați lunar aproximativ 300 de pacienți.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest