Write a comment

Ministerul Sănătății a anunțat la începtul acestei săptămâni demararea campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2019-2020.

Acțiunea se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

Vor fi vaccinate persoanele din grupele cu risc ridicat de îmbolnăvire, cele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide, în conformitate cu Metodologia de supraveghere a gripei, infecțiilor respiratorii acute și a infecțiilor respiratorii acute severe pentru sezonul 2019-2020.

Județului Sibiu i-au fost repartizate în acest sezon 26.800 doze de vaccin antigripal, acestea reprezentând circa 70% din necesarul solicitat, de 37.755 doze. Livrarea vaccinului antigripal se va realiza în mai multe tranșe.

***Anul acesta, Ministerul Sănătății a achiziționat un număr de 1 500 000 de doze de vaccin gripal. Asta înseamnă cu aproximativ 200 000 mai mult față de anul trecut, astfel încât să se asigure vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane din categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Potrivit informațiilor de la DSP Sibiu, primele 900 doze de vaccin antigripal alocate județului nostru au fost livrate în data de 17.09.2018, fiind utilizate pentru imunizarea personalului medical. Restul dozelor vor fi distribuite din a doua parte a lunii octombrie, astfel încât să înceapă și vaccinarea în cadrul cabinetelor medicilor de familie.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest