Write a comment

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități, sub motto-ul ,,EGALITATE – ECHITATE" la data de 03.12.2019, la Căminul Cultural din comuna Biertan, a fost organizată prima ediție a BALULUI PERSOANELOR CU DIZABILITĂȚI, o inițiativă inspirată, generoasă, care ademonstart din plin un mod de gândire decent, necesar, o lecție despre respect și implicare.


Evenimentul, la care au participat 250 de persoane, beneficiari și salariați ai centrelor rezidențiale pentru persoane adulte cu handicap, a fost organizat de către CIA BIERTAN în colaborare cu CIA EP "NICOLAE POPOVICIU" BIERTAN, CRRPH DUMBRAVENI, CITO DUMBRĂVENI, CRRPH MEDIAȘ şi CITO MEDIAȘ, cu sprijinul Primarului Comunei Biertan, dl. Mircea Dragomir.
Cuvântul de deschidere a aparţinut directorului general
al DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan care a subliniat faptul că "ignoranţa, discriminarea, preconcepţiile duc la izolare, la ridicarea unor bariere între persoanele cu dizabilităţi şi comunitate. De aceea, este important ca noi toţi, să acceptăm faptul că persoanele cu dizabilităţi sunt un plus de valoare pentru fiecare comunitate, că acestea au nevoie sa fie vizibile, înţelese şi tratate cu empatie, căldură şi dragoste".
Fiecare centru a prezentat c
âte un program artistic. Pe scenă au urcat Ramona Moldovan şi Olentina Csany, beneficiare la CITO Mediaş alături de colegele lor de la trupa "Rebelele", Grecu Mihai și Viorel Stoica, rezidenţi ai Centrului de Plasament Agârbiciu, au colindat audienţa, iar Ioana Gheaja, surpriza serii, a dat startul muzicii de petrecere, în sala care aproape că a devenit neîncăpătoare.

Beneficiarii de la CIA Biertan au recitat poezii şi au colindat, beneficiarii de la CRRPH Dumbrăveni au susţinut un moment artistic de Crăciun iar cei de la CITO Dumbrăveni au colindat şi au oferit un moment de dans, un vals. După ce și-au mai tras sufletul, beneficiarii au pornit din nou la joc pe muzica lui Sergiu Paşcalău. Cu toții… bucuroși să-și arate potențialul, să socializeze, să sebucure, să creeze momente în care muzica, poezia și dansul au pus în lumină oameni pe care, din păcate, societatea în genere, îi ignoră. Nu însă și sibienii și cei din sistemul de asistență și protecție socială din județul nostru.
O echipă de bucătari, din cadrul centrelor pentru Adulţi, coordonată de domnul Vasile Popovici – bucătar în cadrul CITO Dumbrăveni, a pregătit 2.000 de sarmale care au fost servite participanților.


Evenimentul a fost prezentat de către Ovidiu Popa angajat al CIA BIERTAN și Raluca Răduțiu, voluntar în cadrul CIA Biertan.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest