Write a comment

De 15 ani, partenerii din orașul înfrățit Marburg ajung la Sibiu cu felurite daruri pentru copii și pentru beneficiarii din unitățile de asistență socială și nu numai din orașul nostru.

 

Primarul Municipiului Sibiu, doamna Astrid Fodor și consulul general al Germaniei la Sibiu, domnul Hans Tischler au însoțit reprezentanții Fundației Hilfe für Sibiu – doamnele Carola von Winterfeldt și Ursula von Urff - în vizita lor pe plai sibian.

 

“Azi au fost distribuite cutiile cu cadouri elevilor școlii nr. 10 din Sibiu. Mai mult decât cadourile în sine, care sunt simbolice, este impresionant faptul că aceste cutii sunt pregătite de copiii din Marburg pentru copiii din Sibiu, un fapt care arată o legătură deja afectivă între cetățenii din cele două orașe. Scopul oricărei înfrățiri este acela de a depăși simpla relație instituțională și să implice comunitățile, la acest nivel producându-se schimburile reale și semnificative”, a explicat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Schimburile între Sibiu și Marburg, orașe înfrățite încă din 2005, sunt foarte active în mai multe domenii. Pe palierul eduațional, spre exemplu, Sibiul colaborează cu Universitatea Philipps, care organizează anual o Academie de Vară. Anul acesta au participat doi tineri din Sibiu de la Liceul de Arte.

De asemenea, un eveniment cu tradiție este Six Nations Camp, un eveniment sportiv care se adresează tinerilor cu vârste între 11 și 14 ani. La ediția din acest an au participat la competițiile de fotbal două cluburi din Sibiu cu un total de 68 elevi.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest