CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Sibienii pot primi anul acesta ajutoare de incalzire care pleaca de la suma de 16 lei pana la 260 de lei.

Depunerea dosarelor ar putea incepe de la inceputul lunii octombrie, oficialii Primariei Sibiu asteptand aprobarea formularului de cerere pentru a fi tiparit.

Familiile si persoanele singure, cetateni romani, precum si cetateni straini cu domiciliul sau, dupa caz, resedinta in municipiul Sibiu, pot primi ajutorul de incalzire diferentiat, in raport de venitul net mediu lunar pe membru de familie, respectiv al persoanei singure. Ajutorul se acorda pe baza unei cereri scrise, formular care asteapta sa fie aprobat, potrivit oficialilor Primariei Sibiu.

Cel mai mare cuantum al ajutorului pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale, 262 lei, va fi acordat in cazul unui venit net lunar pe membru de familie de pana la 155 de lei. Cel mai mic cuantum, 20 de lei, va fi acordat drept ajutor celor care au un venit net lunar pe membru intre 540,1 lei si 615 lei.

Pentru incalzirea locuintei cu energie electrica cea mai mare suma este de 240 de lei si va fi acordat in cazul unui venit net lunar pe membru de familie de pana la 155 de lei. Cel mai mic cuantum, 48 de lei, va fi acordat drept ajutor celor care au un venit net lunar pe membru intre 540,1 lei si 615 lei.

Ajutorul pentru incalzirea locuintei cu energie termica in sistem centralizat se acorda, in cazul unui venit net lunar pe membru de familie de pana la 155 de lei, in proportie de 90% din contravaloarea facturii. In cazul celor care au un venit net lunar pe membru intre 615,1 lei si 786 lei ajutorul va acoperi doar 5% din valoarea facturii.

Pentru incalzirea locuintei cu lemne, carbuni sau combustibili petrolieri cea mai mare suma acordata ca ajutor in acest caz este de 54 de lei, cea mai mica fiind de 16 lei.

In sezonul rece noiembrie 2012- martie 2013 au beneficiat de ajutor pentru incalzirea locuintei cu gaz peste 3000 de titulari, pentru energeie termica, peste 100 titulari, iar pentru incalzirea locuintei cu lemne, 76.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest