Write a comment

solidari

Când inima ta bate pentru semenii tăi, gândurile iau chipul faptelor, iar faptele fac BINE!

În cadrul inițiativei #SolidariPentruSibiu au fost până la acest moment produși 1250 l de dezinfectant de mâini, mare parte din cantitate fiind deja distribuită către ambulanță, centre sociale și autorități publice locale.

Distribuția a ținut cont de solicitările primite pe platforma SolidariPentruSibiu gestionată de Consiliul Județean Sibiu:

150 de litri au ajuns la Serviciul Public de Ambulanță Sibiu, instituție aflată în prima linie de luptă cu pandemia.
Alți 150 de litri s-au distribuit unităților de asistență medico-sanitară pentru vârstnici din Sibiu și Săliște, aflate în subordinea CJS.
O cantitate de 600 l este destinată celor 18 centre din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului. E vorba de centre de plasament, centre pentru persoane adulte cu dizabilități dar și Centrul de primire în regim de urgență pentru victimele violenței domestice Sf. Ana. În total, numărul de beneficiari din aceste centre este de 705 adulți și 245 copii.
Autorităților locale din județul Sibiu le-au fost destinate 255l, cu recomandarea de a le pune la dispoziția asistenților sociali, mediatorilor sanitari și altor angajați care au contact direct cu publicul.

Aautorițile mulțumesc pe această cale, pentru eforturi reprezentanților mai multor institții și organizații locale: Facultatea de Medicina "Victor Papilian" din cadrul ULBS, Crucea Rosie Filiala Sibiu, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu.

 

#SolidariPentruSibiu este o platformă de informare, comunicare și acțiune, inițiată de Consiliul Județean Sibiu, pentru situația de criză cu care ne confruntăm, situație generată de răspândirea COVID-19.

Folosind #SolidariPentruSibiu poți face o propunere, poți oferi o donație, poți semnala o nevoie stringentă sau o situație umanitară în care ar trebui intervenit de îndată. Platforma include informații oficiale, situația donațiilor și modul în care ele se utilizează, centralizarea nevoilor identificate la nivelul județului Sibiu și inițiativele comunitare active în județ.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest