Write a comment

 

 

BITA

Primul sfârșit de săptămână din această lună aduce multe evenimente culturale finanțate de Consiliul Județean Sibiu.

 

Din centrul Sibiului la Sadu și până pe Valea Hârtibaciului, Sibienii și turiștii se pot bucura de o pleiadă de diverse acțiuni și evenimente ce pun în evidență meleagurile sibiene, tradițiile și oamenii frumoși care însuflețesc plaiurile noastre.

 

Piața Mare va fi neîncăpătoare pentru olarii și meșterii populari veniți din toată țară la Târgul Olarilor, iar după amiază ne putem plimba cu mocănița să admirăm peisajele de pe Valea Hârtibaciului, dintre Cornățel și Hosman, în cadrul evenimentului „Trenul cu abur pe Valea Hîrtibaciului”, iar pe seară putem da o fugă până la Sadu să gustăm din balmoș, la Festivalul „Balmoșul de Munte”!

Când ne întoarcem la Sibiu, ne oprim în Parcul Tineretului pentru a asculta pentru câteva momente șlagărele anilor Ꜥ90 și pentru ne răsfăța papilele gustative cu preparate culinare sibiene și internaționale, în cadrul evenimentelor Sibiul de Odinioară și Foodie Street.

Dacă doriți să cunoașteți tradițiile și gastronomia etnicilor rromi, treceți pe la evenimentul Fesrtivalul Gastronomic al Romilor.

Săptămâna începe, apoi, cu o tură cu bița în cadrul evenimentului „Bița urbană”.

Fain la noi în județ, ne place, ne bucură, ne umple sufletul de bine!

Diversitatea culturală este susținută de administrația județeană și de… inițiativele de nota 10 din partea comunităților.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest