Write a comment

 STOPPPPPc

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că a cerut comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă o implicare mult mai serioasă în implementarea măsurilor legale adoptate de autorităţi, a acţiunilor de control şi a comunicării cu cetăţenii pentru respectarea măsurilor de protecţie a sănătăţii, în contextul epidemiei cu noul coronavirus.

 

”Am solicitat comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă o implicare mult mai serioasă în implementarea măsurilor legale adoptate de autorităţi; de asemenea, o intensificarea a acţiunilor de control şi, nu în ultimul rând, o intensificare a comunicării cu cetăţenii pentru respectarea măsurilor de protecţie a sănătăţii", a precizat premierul, miercuri seară, la sediul MAI, după videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea epidemiei.

Asta în condițiile în care ultima zi a lunii sepetembrie a adus o cifră absolut îngrijorătoare: 2158 de cazuri noi depistate în numai 24 de ore.

***Se pare că, în situația de față, cel mai curând vor fi aplicate restricții în unele stațiuni de pe litoral și în alte localități din județul Constanța, dar și în județul Vâlcea.


Premierul le-a solicitat, totodată, autorităților locale din toată țara să urmărească mai multe linii de acțiune, în primul rând în școli să fie respectate toate măsurile de protecție sanitară (portul măștii, păstrarea distanței).

Primarii, până la alegerile locale, s-au temut să ia decizii și să se implice activ în impunerea măsurilor de protecție sanitare. În momentul de față, primarii sunt aleşi, sunt aleşi pe mandate de patru ani, au deplină autoritate și avem nevoie de colaborarea primarilor și autorităților locale alese”, a transmis șeful Guvernului.

”Acolo unde situația o impune, trebuie introduse restricții pentru împiedicarea transmiterii coronavirusului”, a spus răspicat Orban. Premierul a vorbit despre riscul d einfectae de la petreceri, cumetrii, dar și din transportul în comun unde, adesea, nu se respectă regulile.

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest