Write a comment

NUNTAAA

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că se gândește la modul cel mai serios să propună sistarea evenimentelor private deoarece acestea reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire.

Șeful Executivului a explicat că, deşi numărul de persoane acceptat în spaţii închise este de 50, sunt numeroși organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli şi a văzut nunţi cu peste 350 de persoane în care oamenii nu purtau mască şi nu erau respectate regulile de distanţare. De altfel, și în weekend-ul abia încheiat polițiștii au deschis în mai multe locații unde se desfășurau nunți și alte evenimente la care participau... sute de persoane. Asta în condițiile în care... și așa situația este destul de gravă, după ce în cursul săptămânii trecute, mai multe zile la rând, numărul cazurilor noi raportate a depăși 3000 în 24 de ore.

"Să poarte mască în toate împrejurările care presupun interacţiunea cu alţi oameni, în mijloace de transport, la locul de muncă, în spaţiile aglomerate, în pieţe, în peroane, în staţii de aşteptate. Să nu se mai ducă la nunţi. E clar că pe baza analizei efectuate evenimentele private, petreceri, în fine, s-au închis nişte cluburi care funcţionau ilegal după o adevărată luptă a autorităţilor. Aţi văzut nunţi de 350-500 de oameni fără mască, ce încalcă flagrant regulile instituite. Trebuie să se protejeze, să păstreze distanţa fizică, să nu interacţioneze în apropiere, să păstreze igiena, să se spele de mâini cât se poate de des, să se dezinfecteze, toate regulile de protejare a sănătăţii pe care le prezentăm noi, dar mai ales specialiştii în domeniul sănătăţii de la începutul pandamiei. Din păcate, încă există mulţi oameni care ignoră aceste reguli şi iată că din păcate virusul nu iartă pe nimeni”, a transmis șeful Cabinetului.

 

București a ajuns, deja, la un total de 22.950 de cazuri de la debutul pandemiei, iar județul Ilfov a trecut de 4000.

Potrivit statisticilor oficiale, până acum, în România, s-au infectat 3633 d ecopii cu vîrste între 0 și 9 ani și 6592 d ecopiiși adolescenți (10-19 ani).

 

 

 

 foto: ziare.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest