Write a comment

NUMEDIC

În vreme ce spitalele sunt la un pas de colaps din pricina presiunii create de numărul tot mai mare de cazuri de coronavirus, se pare că se conturează noi tensiuni și, evident... o criză. Și asta pentru că medicii de familie anunţă că ar putea renunţa la contractul cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în situația în care vor fi obligaţi să meargă la domiciliul persoanelor depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Vicepreşedintele Patronatului Medicilor de Familie, Raluca Zoiţanu, a precizat că până în prezent a avut loc doar o videoconferinţă cu responsabili din Ministerul Sănătăţii şi medicii aşteaptă să fie consultaţi pentru a lua o decizie.

Dr Raluca Zoiţanu a explicat că pentru cele 14 zile de monitorizare a pacienţilor cu COVID-19, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, le-a promis 100 de lei de pacient, dar medicii de familie au solicitat un onorariu de 200 de lei, pentru zilele libere tariful cerut de ei fiind dublu.

Nelu Tătaru a anunţat zilele trecute că pacienţii confirmaţi pozitiv, dar asimptomatici, ar urma să fie evaluaţi la domiciliu şi monitorizaţi de către medicii de familie. Totul din cauză că spitalele aproape că nu mai potface față.

ATENȚIE: Numărul total de persoane internate cu COVID-19 anunțat joi, 15 octombrie, este de 9.611. Dintre acestea, 721 sunt internate la ATI.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest