Write a comment

ATICOV

Când ne-mpiedicăm în discuții și protocoale… parcă e păcat!


"Dacă îmi permiteţi, aş dori să intervin şi eu un pic. Sunt Voichiţa Halmaghi şi îi ţin locul doctorului Csillag de la Serviciul de Urgenţă", a intervenit, în timpul şedinţei extraordinare de luni a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, medicul Voichiţa Halmaghi, încercând să atragă atenția asupra unor chestiuni care nu mai trebuie tergiversate.

„Am ascultat şi vineri datele legate de număr de îmbolnăviri, de ce măsuri s-au luat şi vreau totuşi să sesizez un lucru. La ceea ce se întâmplă acum în Serviciul de Urgenţă, la numărul de prezentări pe care îl avem în Serviciul de Urgenţă, pe partea de COVID, cred că trebuie să ne gândim, nu eu personal, ci cei care pot lua asemenea măsuri, la obţinerea unui număr mult mai mare de paturi pentru internări. Nu avem unde interna pacienţii care au nevoie de internare! Deci, în această perioadă, noi ne ocupăm de pacienţii cu forme grave şi severe, care se prezintă în Urgenţă, care sunt din urmă cu o săptămână pentru că devin gravi şi severi după o săptămână de evoluţie a bolii. Când era vorba de 60-80 de îmbolnăviri pe zi, pe judeţul Sibiu. Actualmente în ultimele zile au fost 100-120. Ieri s-au raportat 150", a explicat medicul Voichiţa Halmaghicitată de Mediafax, ancorându-și vorbele, practic, în realitatea dură care, iată, a dus, spre exemplu, municipiul Sibiu la o rată de infectare de 3,75/1000 de locuitori.

Nu doar „niște aspecte”, ci pur și simplu un semnal și dorința, firească, de a putea vindeca, de a putea salva pacienții!

Din păcate, Prefectul județului Sibiu, domnul Mircea Crețu a avut o reacție nu tocmai fericită, replicând: "Nu vă supăraţi, doamna doctor sau director ce sunteţi. Nu vă supăraţi, acest lucru nu ştiu dacă face obiectul întâlnirii noastre. Mâine la ora 13,00 avem întâlnire cu toţi managerii, inclusiv cu Ambulanţa. Veniţi atunci cu propuneri. Pe cuvânt! Ne facem de toată minunea ce spuneţi dumneavoastră acum”.

Măcar… prefectul a lansat promisiunea unei întrevederi în cursul zilei de marți, ocazie ce poate promova un dialog clar și eficient care, sperăm, să aibă efectele scontate, spre binele tuturor! Pentru că, vorb-aceea- orele trec, zilele trec și trebuie acționat cât mai URGENT!

Medicii au voie și au tot dreptul să vorbească, să tragă semnale de alarmă, să facă propuneri. Nu uitându-se la ceas și îndeplinind protocoale artificiale, ca la „Five o'clock”. Ci atunci când e cazul. Situația peste tot este critică și tensiunile create ca în acest caz nu-și au rostul și nu fac bine. E nevoie de implicare și responsabilitate din partea tuturor!


 

 sursa foto: ziare.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest