Write a comment

 sa

„Suntem într-o situație cât se poate de critică în țară, respectiv în plină pandemie cu SARS-CoV-2, care dă această boală nenorocită, COVID-19. Dorința mea cât se poate clară e să văd cât mai puțini pacienți. Ca atare, rugămintea mea este să vă feriți cât mai mult să vă contactați între dumneavoastră, inclusiv în familie. Există un risc mare în acest moment să vă infectați în familie”, a opinatdr Adrian Streinu-Cercel, într-o intervenție televizată.

Medicul atrage atenția că, la drept vorbind, acest gest…. banal poate fi, în mare măsură un factor de risc!

„Avem tendința să facem un gest simplu, să ne salutăm cu pumnul. După părerea mea, este contraindicat, pentru că în momentul în care faceți asta luați de pe mâna pertenerului microbii, iar următoarea mișcare este să îi puneți în palmă, în căușul palmei, iar de aici până la față nu mai e decât un pas. Sfatul meu direct este să schimbați modalitatea de salut. Puteți face așa (mâna dusă la în dreptul inimii - n.red.) sau pur și simplu puteți să dați din cap și obțineți același lucru”, explică Streinu-Cercel.

Practic, prin salutul cu pumnul, neprptejat cu mănuși, atingi pielea celuilalt, ai contact direct cu un alt organism și… e total nerecomandat în situația de față!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest