Write a comment

STATIEOXIGEN

„Cea mai mare urgenţă pentru pacienţii cu COVID-19 internaţi în cel mai mare spital public din judeţul Sibiu, care are rata de infectare cea mai mare din România, este asigurarea oxigenului la concentraţia optimă, mai ales că este vorba de bolnavi cu forme medii, grave şi severe, în special cei 12 bolnavi care sunt zilnic îngrijiţi la ATI”, a declarat luni, pentru AGERPRES, şeful Secţiei ATI din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), medicul Mihai Sava.Trebuie știut că SCJU Sibiu are o staţie de oxigen proprie, cumpărată în urmă cu câţiva ani de zile, însă de când este pandemia de COVID-19, tot mai mulţi pacienţi infectaţi au fost spitalizaţi în saloane pe diverse secţii, s-a extins instalaţia de oxigen, însă alimentarea principală a rămas tot la o singură staţie de oxigen, plus alte dispozitive.

Așadar, Spitalul Judeţean are nevoie urgentă de cel puţin o a doua staţie proprie de oxigen, ca să poată medicii şi asistentele să le asigure bolnavilor COVID-19 concentraţia de care este nevoie.

"Cel puţin o staţie ar fi benefică şi trebuie neapărat, dar trebuie revăzută şi instalaţia, tuburile, deci infrastructura (...) dar pentru asta ar trebui consultaţi nişte oameni care se ocupă cu instalaţii de oxigen de genul acesta, oameni specializaţi. Dar părerea mea este că şi dacă se pune staţia de oxigen, (...) instalaţia fiind atât de lungă, fiindcă în ultimele luni s-au pus puncte de livrare a oxigenului, deci console din acelea prin care se livrează oxigenul la foarte multe paturi din spital, ceea ce este un lucru foarte bun, dar nu s-a ţinut cont de faptul că în felul acesta s-au prelungit foarte mult ţevile. (...) E ca şi când ai avea o ţeavă de apă şi ai două robinete, dacă mai pui cinci robinete nu îţi mai vine apă cu acelaşi debit pe fiecare robinet",
a explicat medicul Mihai Sava, potrivit sursei citate.

Potrivit şefului celei mai mari Secţii ATI din judeţul Sibiu, "presiunea variază foarte mult, fiindcă sunt foarte mulţi consumatori", ceea ce reprezintă o problemă pentru pacienţi, dar şi pentru aparatură.

Apel la memorie: Vă mai amintiți cu doi-trei- patru ani în urmă și… chiar mai mult… În anii de după revoluție când presa trăgea adesea semnale de alarmă cu privire la situația critică… tradițională din sistemul sanitar românesc??? vă mai amintiți cât de înjurați, cât de blamați erau jurnaliștii când insistau pe tema alocărilor bugetare sau a spitalelor închise sau care au probleme pe diverse paliere????? Vă mai amintiți miniștrii care se încruntau și tăceau „mâlc” când erau întrebați… orice??? Vă mai amintiți, poate zecile de proteste ale sindicaliștilor din sănătate???

Ei bine, tarele sistemului, de zeci de ani s-au adunat… s-au făcut movilă și, de ceva vreme au început să erupă precum vulcanii „adormiți”… Și panedmia asta arată dar și dă cu bățul! Poate… ne învățăm minte!

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest