Write a comment

 STUDDD

Într-un timp în care nimic nu mai pare normal, în care studenția nu mai arată ca cea de anul trecut, în care viețile noastre au luat o direcție pe care nu o preconizam, două lucruri rămân constante pentru studenții din cadrul federației UNSR: nevoia de educație și un festival care le e drag, Studențiada.

Anul acesta, reprezentanții studenților au decis să își coordoneze activitățile sub sloganul „Educația pe primul loc”. Astfel că împreună organizațiile membre din țară organizăm nu mai puțin de 70 activități online în perioada 16-20 noiembrie 2020.

Așa cum se subliniază într-un comunicat oficial, Uniunea Națională a Studenților din România și-a propus să tragă un semnal de alarmă cu privire la importanța continuării procesului de formare academică, chiar și în condițiile în care activitățile noastre sunt limitate la mediul online. „De asemenea, dorim să menținem activ spiritul studențesc în rândul membrilor federației și să prezentăm publicului larg voioșia cu care studenții noștri continuă să pună în aplicare proiecte și idei.

Spiritul despre care vorbim poate fi observat și în videoclipul realizat de către voluntarii din toate colțurile țării, care fac parte din Uniunea Națională a Studenților din România (https://www.youtube.com/watch?v=4WZJLh_ISBs&t=8s ). Studenți de la diverse facultăți și specializări prezintă idei despre cum ar trebui să arate domeniul educației, despre ce ar trebui schimbat sau adaptat, astfel încât procesul să fie optimizat.

De asemenea, organizațiile membre UNSR din București au organizat în data de 18 Noiembrie la ora 18:00 un Q&A studenții au avut ocazia de a pune întrebări unora dintre cei mai importanți actori de pe scena sistemului educațional universitar din România în legătură cu situația educației în contextul pandemiei. (https://www.facebook.com/unsr.ro/videos/413878582971770 ).

Printre problemele subliniate se numără și accesul limitat la educație al copiilor din mediile defavorizate, precum și problematica materialelor didactice puse la dispoziția acestora sau sprijinirea și orietarea în carieră”, transmit studenții.

„Chiar dacă Studențiada din acest an se desfășoară online, studenții nu își pierd entuziasmul și energia, pentru că în UNSR conectăm idei și construim experiențe!”

Lista integrală cu activitățile organizate de asociațiile de studenți poate fi consultată accesând https://studentiada.unsr.ro/ .

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest