Write a comment

 Loves

Violența împotriva femeilor este o problemă majoră de sănătate publică și o încălcare a drepturilor omului, conform Organizației Mondiale a Sănătății. 1 din 3 femei se confruntă la un moment dat în viață cu violență fizică sau sexuală, cel mai des comisă de partenerul intim: statisticile OMS arată că pentru 38% dintre femeile ucise pe Glob, făptuitorul este fostul sau actualul partener.

În județul Sibiu, conform Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse, doar în decurs de un an au fost înregistrate peste 750 de persoane care au comis fapte de violență domestică , iar aceste statistici reprezintă întotdeauna doar vârful unui fenomen mult mai extins, întrucât cele mai multe fapte nu ajung să fie raportate sau sancționate.

În sprijinul victimelor, în sistemul public de asistență socială din județul Sibiu, funcționează Centrul de primire în regim de urgență Sf. Ana, cu o capacitate de 20 de locuri, în subordinea DGASPC Sibiu. Centrul primește beneficiare și în această perioadă de pandemie, fiind asigurată izolarea temporară într-o zonă tampon a beneficiarelor care intră în centru.

Ei bine, Trebuie luat în seamă că… până la finalul lunii octombrie, aproape 70 de femei, cu peste 140 de copii au beneficiat de găzduire temporară în acest an.

*Numărul de telefon la care se poate apela non-stop, inclusiv în week-end este 0756102521, dar și 0269 983 – Telefonul Familiei.

Multe dintre victime se întorc însă acasă, din diverse motive, și de aceea, este important să fie dezvoltate și servicii de combatere a violenței destinate agresorilor. În baza ordinelor de protecție, agresorii pot primi măsura obligatorie de a parcurge un program de consiliere psihologică prin care să învețe să-și gestioneze furia și să înțeleagă consecințele distructive ale violenței domestice asupra celor apropiați și inclusiv asupra lor. Cu sprijin de la Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse între Femei și Bărbați - ANES, sperăm să înființăm și la Sibiu un centru de consiliere pentru agresori, care ar completa serviciile existente pentru o abordare integrată. Violența domestică nu se rezolvă dacă lucrăm doar cu victimele, foarte vulnerabile în fața amenințărilor, șantajului emoțional și lipsurilor financiare.

“Mulțumesc tuturor celor care fac eforturi pentru stoparea acestui fenomen: asistenți sociali, psihologi, polițiști, judecători, organizații neguvernamentale, femei și copii care s-au confruntat cu violența, educatori sau părinți care își invață băieții și fetele să nu fie violenți și să nu accepte violența: numai prin eforturi comune putem avea un impact real!”, transmite Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest