CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

LAURAV

Astăzi, am organizat online întâlnirea Comitetului de coordonare a procesului de dezinstituționalizare și închiderea centrelor de plasament Gulliver și Turnu Roșu. Membrii Comitetului sunt de la diverse instituții: CJS, AJPIS, Politie, ISJ, DSP, Ong-uri, DAS, președintele Asociației Comunelor etc.

Acest comitet are rolul de a asigura transparenta și vizibilitatea acestui proces,contribuie la generarea unui sentiment de solidaritate și mobilizare a resurselor la nivel local, sprijin in relația cu comunitatea, luarea deciziilor cheie și monitorizarea generală a implementării Planurilor de închidere.

Dacă pentru CP Gulliver avem nevoie de fonduri pentru construirea a 2 Căsuțe de tip Familial-ma bazez pe sprijinul HHC România, pentru CPCD Turnu Roșu, s-au identificat soluții care nu implică alte servicii sociale noi.

In următorii 2-3 ani, aceste centre se vor inchide cu ajutorul financiar și expertiza HHC România, dar și datorită eforturile extraordinare ale managerilor de caz ai celor 100 de copii din cele 2 centre.

Mulțumesc tuturor pentru implicare, dedicare și responsabilitatea de care dau dovadă in atingerea acestor obiective strategice ale DGASPC Sibiu!”

Anunțul a fost făcut de directorul DGASPC Sibiu, Laura Vîlsan.

E un proces pe cât de necesar, pe atât de complicat, dar cu implicații majore atât în viața beneficiarilor dar și în comunitate.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest