Write a comment

 XZXz

 ***Avem medici extraordinari, avem fapte care merită tot respectul, avem spitale care fac eforturi si cadre medicale care se implică... chiar cu prețul propriei vieți dar... avem și altceva...  DUREROS, ÎNFIORĂTOR!

Nu înțeleg de ce a fost nevoie ca astfel de imagini să apară în mass-media, de ce a fost nevoie de… „tam-tam”, de urlete de disperare ca să se sesizele Ministerul Sănătății, procurorii… etc…

Așa ceva nu trebuie să existe. Din… „start”. Cum să fie, cum să se întâmple asemenea GROZĂVII într-un spital dintr-un… ORAȘ dintr-o țară europeană??? CUM???

Ceea ce vedeți sunt pacienți în internați și… chinuiți, dezumanizați...într-un SPITAL, într-un loc menit, de fapt (nu în fapt!) să vindece oameni! La Reșița! Nu în Africa de Sud! Absolut condamnabil, absolut CUMPLIT!

***Una dintre imaginile şocante este cea a unui cadavru într-un sac negru, lăsat pe unul dintre paturile de salon (foto2).

Concret, este vorba despre persoane cu probleme psihice, care stau în condiţii mizere în Staţionarul 3 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa din judeţul Caraş - Severin, spaţiu dedicat pacienţilor depistaţi cu COVID-19.

Aflăm că, în urma anchetei declanșate pe acest subiect, asistenta şefă a secţiei de Pneumopftizilogie şi asistenta şefă a secţiei de Boli infecţioase au fost sancţionate cu câte 2.000 de lei pentru nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar. Pentru acelaşi motiv, tot cu 2.000 lei a fost amendată şi una dintre infirmierele unităţii sanitare.

O altă asistentă medicală care activează în cadrul secţiei de boli infecţioase a fost sancţionată cu 2.400 de lei pentru gestionarea necorespunzătoare  a deşeurilor medicale periculoase rezultate din activităţi medicale. 

* Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat, miercuri, reprezentanţilor Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) să demareze de urgenţă un control la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita, urmare a imaginilor apărute în spaţiul public privind modul în care sunt trataţi pacienţii din cadrul secţiei de boli infecţioase.

Managerul spitalului: ”Recunoaștem ce se întâmplă”

Alina Stancovici a spus că recunoaște situația și, mai mult, acuză că problemele sunt vechi. Managerul a precizat că secția de penumologie unde au fost făcute fotografiile cumplite a fost mărită la capacitatea maximă de 70 de paturi încă din vară, atunci când ea nu se afla la conducere. Pe secție au fost preluați pacienți cu COVID-19 din toate categoriile, inclusiv cu afecțiuni psihice sau boli renale ori cardiace, indiferent de vârstă și patologii.

Știm că este mizerie în spital, recunoaștem ce se întâmplă în spital. Eu sunt managerul arătat cu degetul, care ocupă acest post de câteva săptămâni, sunt probleme vechi. Spitalul are datorii de miliarde, nu s-au făcut investiții de 30 de ani, clădirea e din 1957, insalubră de-a dreptul. Avem personal medical redus, pe jumătate bolnav, care intră în ture de dimineață până seara. Aceiași medici se succed la două zile pe liniile de gardă”, a explicat managerul spitalului, citat de imapct.ro.

Alina Stancovici a mai declarat că a deschis o anchetă internă, după ce au apărut în spațiul public imaginile teribile de la spitalul din Reșița. Ea a precizat că fotografiile cumplite au fost făcute înainte de a se face curățenie pe secție și că știe ce deficiențe există, deoarece se confruntă cu ele în fiecare zi.

Sunt convinsă că în toate spitalele din țară e același lucru. Am deschis o anchetă internă pentru a vedea care sunt pacienții, cine i-a îngrijit, când au fost făcute fotografiile, am vorbit cu personalul pentru a identifica situația și pentru a lua măsurile care se impun“, a mai spus Alina Stancovici.

 

 foto: Facebook; ziare.com

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest