Write a comment

 Adolf

NU TREBUIE UITAT! Adolf Haltrich face parte dintr-o categorie de personalități medieșene cu totul aparte. El nu s-a făcut remarcat în domenii ştiinţifice, nu a făcut parte din instituţii importante şi nici nu era un reprezentant al vreunei familii de vază din oraşul Mediaş.

Medieșenii de-acum recunosc că a fost însă o figură pitorească pentru orașul nostru. În școală nu a excelat decât la gimnastică şi muzică, prin urmare nu va nutri gânduri de a aprofunda şcoala ci se va orienta către meseria tatălui său şi va începe o lungă călătorie de ucenicie, de calfă, care avea să-l poarte prin Austria, Germania, Elveţia şi Italia, specializându-se în feronerie și mecanică.

După întoarcerea sa în oraşul natal, în anul 1893, îşi deschide un mic atelier pentru reparat biciclete, care mai târziu se va transforma şi va evolua într-un renumit atelier mecanic, inclusiv pentru automobile (probabil primul atelier auto din orașul Mediaș). Adolf Haltrich deschide şi un spaţiu destinat reprezentaţiilor permanente de teatru şi un cinematograf, însă s-a remarcat îndeosebi datorită laturii sale sportive, fiind unul dintre pionierii ciclismului medieşean. A fost „PRIMUL CICLIST” al orașului Mediaș.

A luat contact cu acest sport la Berlin, în cursul anului 1891, după care se poate afirma că noua descoperire devine pentru el un adevărat mod de viaţă. Deja în acei ani participă la o serie de competiţii cicliste şi inclusiv drumul de întoarcere în Transilvania, din 1893, îl va parcurge în aproximativ patru luni cu ajutorul unui velociped.

Acasă va prinde perioada de pionierat a ciclismului și începe organizarea a numeroase curse şi întreceri de acest gen la care se înscriau sportivi din toată Europa. Inclusiv Haltrich nu se va ţine departe de astfel de competiţii şi va participa atât în ţară cât şi în străinătate: „... pentru mine a fost o nimica toată să strălucesc la toate serbările cicliste din Transilvania. Câteva curse internaţionale mi-au prilejuit ocazia să le parcurg cu superioritate, mai ales cele de fond de peste 100 km – şi cursa de coastă Braşov-Predeal 20 km în 36 de minute a fost record mondial [...] – şi astfel s-a ajuns să câştig mai multe medalii decât încap pe un piept”.

Pe plan local a fost nevoit să facă faţă ironiilor concetăţenilor săi, care-l priveau încălecat pe bicicletă ca pe un ciudat, însă treptat avântul şi entuzaismul său au reuşit să antreneze tot mai mulţi adepţi. Astfel, la iniţiativa lui Adolf Haltrich va lua fiinţă, în anul 1894, Asociaţia Medieşeană de Ciclism. Într-o notă autobiografică, ciclistul medieşean menţiona că: „... am fost un pionier fanatic în toate domeniile sportului pentru tineretul aflat în creştere. Am construit singura pistă de ciclism având curbe supraînălţate din întreaga Transilvanie (n.n. - la Mediaş), un patinoar cu primele lămpi cu arc, două terenuri de tenis şi [...] un teren de fotbal modern [...]”. (sursa: Mediaș- Tradiții, istorie și gastronomie)

 

După ani îndelungaţi în care Adolf Haltrich şi-a adus propriile contribuţii, multe dintre ele inovatoare pentru oraşul său natal, atât pe plan sportiv cât şi cultural, după ce a reuşit să se impună de la aceea figură pitorească la un adevărat cetăţean de vază al Mediaşului, pe care l-a reprezentat cu cinste în toate competiţiile sale, a fost nevoit să treacă prin grele încercări în ultimii săi ani, datorită faptului că prin legea naţionalizării din anul 1948 îi este confiscată întreaga sa avere. În aceste condiţii precare, se stinge din viaţă la 28 februarie 1957.

 

 

 

sursa foto: Mediaș- Tradiții, istorie și gastronomie

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest