Write a comment

 VACCCCIN

Ministerul Sănătății a anunțat că finalizează distribuția dozelor de vaccin gripal achiziționate pentru derularea campaniei de vaccinare antigripală din sezonul 2020-2021.

Potrivit informaiilor trasmise de ministerul de resort, ultimele 540 000 doze de vaccin gripal vor ajunge astăzi și mâine la Direcțiile de Sănătate Publică și, ulterior, în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea campaniei de imunizare a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.
Pentru acest sezon, MS a achizitionat aproximativ 3 milioane de doze de vaccin gripal, dublu față de anul trecut.
Reamintim că, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică s-a realizat în mai multe etape, începând cu data de 14 septembrie 2020.

IMPORTANT: Până la data de 29 noiembrie a.c., în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a MS, au fost vaccinate un număr de 864.796 persoane din categoriile la risc, conform monitorizărilor realizate de INSP.

La nivel national, numarul total de cazuri de infectii respiratorii acute (gripaclinica, IACRS si pneumonii) este în scădere, în săptămâna 48 de monitorizare, a fost de 31.874, cu 63.9% mai mic comparativ cu cel inregistrat in aceeasi saptamana a sezonului precedent (88.394) si cu 27.4% mai miccomparativ cu cel din saptamana anterioara (43.954) –scaderi posibil datorate si subraportarilor din perioada sarbatorilor legale.

Până în prezent a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat cu laboratorul și niciun deces confirmat cu virus gripal.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest