Write a comment

VACCCINnn

Din prima zi a acestei faze I a campaniei de vaccinare anti-Covid- duminică, 27 decembrie, în România, 2.066 de cetățeni au fost vaccinați împotriva COVID-19 cu serul dezvoltat de Pfizer BioNTech. 

Potrivit informațiilor oficiale, a fost raportată o singură reacție adversă, minoră, de tip alergic, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. 

Așa cum indică datele puse la dispoziția CNCAV de către Institutul Național de Sănătate Publică prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația vaccinărilor din ziua de 28 decembrie, ora 17.00 este:
1. Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (astăzi,
28 decembrie) – 1101.
2. Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech
(începând cu data de 27 decembrie 2020) – 2066.

* Desigur, la aceste cifre se vor adăuga coordonatele zilei de astăzi...
3. Număr de reacții adverse validate (în ultimele 24 de ore) – 1 (reacție comună, minoră,
de tip alergic).

Potrivit datelor puse la dispoziție de către Agenția Națională a Medicamentului
și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), a fost raportată, până în acest moment,
1 reacție adversă (disconfort local), în curs de validare.

***Comitetul Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat, luni, că dozele de vaccin din prima tranşă care au rămas neutilizate la cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus vor fi redistribuite către alte unităţi medicale.

Comitetul a făcut, luni, mai multe precizări cu privire la modul în care s-au distribuit vaccinurile din prima transă recepţionată de România. În data de 25 decembrie, în România, a fost livrată în două containere prima tranşă de vaccinuri împotriva COVID-19. Fiecare container a conţinut cinci cutii a câte 195 de flacoane multidoză, adică 975 fiecare. Produsul BioNTech/Pfizer este ţinut în flacoane multidoză, un flacon conţinând câte cinci doze. Astfel, numărul de doze de vaccin recepţionate a fost de 9.750. Conform sursei citate, distribuirea acestor prime doze de vaccin s-a făcut conform necesarului întocmit şi primit de la cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Au fost solicitate 3.035 de doze de vaccin pentru prima administrare, respectiv 3.035 pentru rapel (doze rezervate pentru a doua administrare). În plus, explică sursa citată, există un risc asumat de pierdere a dozelor din motive neimputabile (evenimente rutiere, prelungirea timpului necesar transportului, probleme ce pot apărea pe durata stocării în centrul de vaccinare, spargerea accidentală a flacoanelor). În cazul flacoanelor multidoză, pierderile nu pot fi în totalitate eliminate, dar pot fi reduse printr-o politică riguroasă privind programările şi prin calcularea riguroasă a necesarului de vaccin. Comitetul naţional precizează că dozele de vaccin rămase de la cele 10 spitale vor fi redistribuite către alte unităţi medicale care au organizat centre de imunizare. “În acest moment, restul dozelor, adică diferenţa actuală dintre numărul total de doze livrat în data de 25 decembrie şi necesarul pentru cele 10 spitale de boli infecţioase aflate în prima linie în lupta împotriva COVID-19) este depozitat la Institutul de Cercetare Dezvoltare Medico Militară ‘Cantacuzino’, desemnat, conform legislaţiei, centru unic de stocare. După terminarea perioadei de administrare a primei doze în cele 10 spitale de linia întâi, eventualul excedent de doze (eventualele doze care nu ar fi consumate în cele 10 spitale) va fi distribuit către celelalte unităţi medicale care au organizat centre de vaccinare conform arondării teritoriale judeţene la Institutul ‘Cantacuzino’, în vederea utilizării, la maxim, a acestei prime tranşe livrate României”, indică sursa citată. Începând cu următoarea tranşă ce va fi livrată României, se vor distribui vaccinuri către toate unităţile medicale în care au fost organizate centre de vaccinare. "

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest