CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 

 ATENTIEEEEEEEEEm

 

Primăria Sibiu anunță că a amenajat patru centre de vaccinare în sala Redal Expo de pe strada Sebastian Bach din municipiul Sibiu, fiecare centru având 5 puncte de vaccinare. Direcția de Sănătate Publică a înștiințat Primăria Sibiu că se va renunța la amenajarea centrelor de vaccinare în sălile de sport ale unităților școlare stabilite inițial, motiv pentru care amenajarea lor s-a sistat.

 

Spațiul Redal Expo a fost pus la dispoziția municipalității gratuit de firma Retezat SA, Primăria Sibiu încheind un contract în acest sens cu firma menționată. Municipalitatea va achita doar costurile utilităților consumate în perioada în care funcționează centrele de vaccinare, precum și costurile pentru serviciile de curățenie și dezinfecție a spațiilor.

 

Concret, amenajarea a constat în amplasarea mobilierului necesar (paturi, mese, paravane separatoare, birouri, scaune, etc), dotarea cu computere și imprimante pentru eliberarea adeverințelor de vaccinare, termometre digitale pentru triaj, truse de prim ajutor și dozatoare de apă. Menționăm că mobilierul a fost pus la dispoziție de către firma Retezat, costul pentru restul dotărilor achiziționate de Primărie fiind de 26.000 lei.

 

Pe lângă aceste dotări, după emiterea actului normativ care reglementează recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare, Primăria Sibiu va contracta și aceste servicii, dacă rămân în sarcina administrațiilor locale.

 

IMPORTANT: Operaționalizarea acestor centre a fost realizată de Primăria Sibiu conform dispozițiilor Ordinului Comun al nr. 2171/181/M.223/4380/2020 pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, sub coordonarea Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției și a Direcției de Sănătate Publică și cu aprobarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu.

Aceste patru centre de vaccinare se adaugă celor organizate de instituțiile abilitate în unitățile spitalicești din municipiu.

 

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest