CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Femeia, egală cu bărbatul... la bune şi la rele. In jug, amândoi. Să nu cumva să se deprindă, careva, cu visul unei bătrâneţi liniştite... său,poate că aici ne-a adus degringolada, dezinteresul, degradarea, pe rând, a atâtor generaţii. Mulţi stau în loc, căutând cu disperare un loc de muncă, alţii aleg « cu sânge rece » « străinătăţurile » (uneori deşarte !), în timp ce unii- destul de mulţi, se lăfăie pe grămezi de bani nemunciţi. In vreme ce statisticile în domeniul social arată destul de rău.

Şi uite că efectele nu întârzie să apară... conform unei ştiri difuzate de Hotnews, Guvernul recunoaşte oficial că are în plan să crească vârsta de pensionare a doamnelor. Mai exact,  luni, 11 noiembrie, a fost lansat spre dezbatere publică un proiect de modificare a legii actuale, care prevede egalizarea vârstei de pensionare. Toate femeile născute după 1971 trebuie să muncească mai mult pentru a se bucura de pensie.

Ministerul Muncii a publicat, deja, Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Proiectul vizează modificarea art. 53 din Legea nr.263/2010, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul egalizării vârstei standard de pensionare pentru femei şi bărbaţi la 65 ani.

Totodată, actul normativ prevede şi eşalonarea vârstelor standard pentru femei, în raport de data naşterii, în intervalul 2030 -2035.

Iniţiatorii acestuia spun că a fost conceput potrivit noului acord cu Fondul Monetar International şi Comisia Europeană.

Astfel, vârsta de pensionare a femeilor va creşte de la 59 de ani la 60 de ani până în ianuarie 2015. Ulterior, până în 2030, va atinge 63 de ani, urmând ca, în final,  să ajungă la egalitate cu vârsta de pensionare a bărbaţilor : 65 de ani.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest