CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 

DRR

IMPORTANT PENTRU SIBIENI: Dr. Iulia Simina, medic specialist pneumolog și medic specialist pediatru în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu anunță că în cadrul Cabinetului Pneumologie Copii va efectua consultații pentru micii pacienți care au fost infectați cu noul coronavirus și care au fost declarați vindecați, după ce au trecut cel puțin 14 zile de la depistarea infecției COVID-19. Evaluarea va consta în consult clinic și spirometrie, aceste investigații putând fi completate cu analize de sânge și/sau radiografie pulmonară.

În plus, în cadrul acestui articol, medicul oferă explicații cu privire la gradul de afectare al copiilor de către virusul SARS-CoV-2.

 

PRECAUȚII LA REDESCHIDEREA ȘCOLILOR

 

„Odată cu progresele realizate în cadrul vaccinării în țara noastră, ne aflăm puși în situația, mult așteptată de altfel de toți, atât părinți, cât și copii, de a reîncepe școala.

Privind în jurul nostru la ceea ce s-a întamplat în alte țări, odată cu redeschiderea treptată a școlilor și grădinițelor, este firesc să trecem, ca și părinți, prin perioade de îngrijorare legate de această etapă din viața copiilor noștri.

Pentru a veni în ajutorul părinților, considerăm necesare câteva explicații referitoare la evoluția infecției cu virusul SARS CoV-2 la copii și, de asemenea, referitoare la impactul epidemiologic generat de infecție la această categorie de vârstă în cadrul colectivității, dar și în cadrul societății în general. Până în prezent, majoritatea studiilor au demonstrat existența unui număr redus de cazuri de infecție cu virusul SARS CoV-2 la copii, cu un procent care variază între 3% și 7% din totalul cazurilor confirmate de COVID-19. Din totalul cazurilor confirmate la copii, peste 60% aveau peste 10 ani, cu o medie de vârstă de 11 ani. Deși mult mai puține, cazurile de sugari diagnosticați cu infecție cu virusul SARS CoV-2 au fost mai grave, necesitând spitalizarea în unități de terapie intensivă.

Existența unui număr redus de cazuri de copii infectați cu virusul SARS CoV-2 a determinat apariția unor ipoteze care să susțină această incidență scăzută”. (Dr. Iulia Simina)

 

***În prezent cabinetul de Pneumologie Copii își desfășoară activitatea în cadrul Pavilionului 2 al Spitalului de Pneumoftiziologie, la adresa Aleea Filozofilor nr.3–5, după ce clădirea Dispensarului TBC (situat în strada Morilor, nr.57), a intrat în reabilitare. De asemenea, pentru respectarea distanțării sociale și limitarea răspândirii infecției, este necesară programarea telefonică prealabilă la numerele de telefon 0269 210 979 și 0771 544 108, între orele 8.00-14.30.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest