CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Angajaţii din sistemul sanitar declanşează, pe 28 noiembrie, grevă generală pe termen nelimitat. Anunţul a fost făcut în această dimineaţă de vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi.

Conform unei ştiri difuzate de Mediafax, domnia sa a precizat că sanitarii vor au înscris între revendicări chiar demisia ministrului Sănătăţii, pentru că nu s-a rezolvat niciuna dintre solicitările transmise până acum.

Aşa cum precizează sursa citată, angajaţii din sistemul sanitar sunt deschişi la orice negociere care ar duce la rezolvarea problemelor ridicate de aceştia.

Ca la… Educaţie!

Cadrele medicale cer, totodată, alocarea a minimum 6% din PIB pentru sănătate dar şi o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate care să asigure o viaţă decentă, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, şi organizarea eficientă a unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi. O altă revendicare vizează consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate, aflat, cum se ştie, în colaps, de prea mult timp.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest