CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurenţiu Streza a anunţat ieri că este dispus să îl ajute pe autoproclamatul rege al romilor din România, Daniel Cioabă, să-i educe pe romi. Conform unei ştiri publicate de AGERPRESS, Mitropolitul a precizat că un eventual ajutor ar consta în  tipărirea unor pliante sau chiar a unor cărţi sau manuale în limba romilor, chiar la tipografia Mitropoliei.

"Am avut o întâlnire cu un responsabil de-al lor, cu unul din cei doi fraţi, cu Daniel (Cioabă n.r.), care spune că este ortodox şi este într-adevăr, cu el am încercat şi vom face o colaborare, să ne implicăm direct. (...) Cu ce putem şi noi, îi ajutăm. Spre exemplu, îi putem ajuta cu imprimarea unor pliante, cărţi de ale lor, pentru educaţia lor, în limba romani. Tot ce avem putem pune la dispoziţie. Tipografia noastră e subvenţionată de noi", a spus Mitropolitul Ardealului, citat de sursa menţionată.

Daniel Cioabă susţine că 93 % dintre romi sunt ortodocşi.

Posibil, acest gest din partea Mitropoliei Ardealului ar putea fi considerat un efect al semnalului tras în vară de tatăl lui Daniel Cioabă, Florin Cioabă, care solicitase, tocmai în această direcţie, o întrevedere la Vatican cu însuşi Papa.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest