CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

echipa

Primăria Sibiu, prin decizia DSP Sibiu, a operaționalizat o echipă mobilă de vaccinare pentru persoanele nedeplasabile, ca parte din centrul fix de vaccinare Redal Expo. Din 3 martie, de când echipa și-a început activitatea în teren și până în prezent echipa mobilă a vaccinat 228 de persoane, din care 129 persoane nedeplasabile și 99 de aparținători ai acestora. Pe listele alcătuite de Direcția de Asistență Socială s-au înscris până în prezent un total de 575 de persoane.

 

Pentru alcătuirea echipei, Primăria Sibiu a angajat 8 medici, 8 asistente și 5 registratori care asigură activitatea zilnică de 12 de ore, în funcție de câte ore sunt disponibili să presteze, plata personalului medical făcându-se în conformitate cu normativul orar specificat în legislație.

Adinistrația sibiană recunoaște, însă, că angajarea personalului a constituit, cumva, o provocare, asta în contextul în care sunt disponibili foarte puțini medici care se pot implica în această activitate.

 

“Mulțumim pe această cale conducerii Spitalului CFR, domnul Horațiu Nicolae Cojocaru, care ne-a sprijinit în alcătuirea echipei mobile, apelând la personalul medical din Spital. Este un efort suplimentar pentru doctorii și asistentele care au deja un program complet în spital, dar au fost deschiși să contribuie și în această acțiune, peste program”, a transmis, în legătură cu acest subiect, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

 

Activitatea echipei mobile continuă și în săptămânile următoare, fiind vaccinate zilnic 30-40 persoane.

 

Persoanele nedeplasabile se pot înscrie în continuare pe liste, apelând Direcția de Asistență Socială a Primăriei la numărul de telefon: 0369/446.441.

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest