CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

 capture 20210411 115754

Grupuri întregide manifestanți au ieşit în stradă în Germania ca parte a aşa-numitei mişcări „Zero COVID”, cerând reguli mai stricte pentru a reduce pandemia noului coronavirus.

Totodată, în Bremen şi Hanovra au protestat peste 200 de oameni, în timp ce în jur de 50 de persoane au manifestat la Goettingen, evenimnete similare având loc și la Berlin şi Dusseldorf, după cum a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei germane.

Demonstraţii pe același palier au fost, de fapt, planificate în aproximativ 30 de oraşe din Germania şi Austria. Organizatorii au declarat că la manifestații ar fi participat, în total, câteva mii de persoane.

În acest context, protestatarii au solicitat, potrivit presi locale, o pauză plătită de trei săptămâni de la locul de muncă şi au declarat că birourile şi alte locuri de muncă sunt „centre de infectare”. «„Foamea de profit” a companiilor nu ar trebui să prevaleze în defavoarea sănătăţii oamenilor», au transmis inițiatorii evenimentelor.

La Hanovra s-au cerut politici de pandemie bazate pe ştiinţă şi care să pună oamenii înaintea intereselor economice.

„Nu este posibil ca viaţa privată să fie total redusă în timp ce încă nu există aplicarea dreptului de a lucra de acasă”, conform solicitărilor protestatarilor.

Sonja Radde, unul din organizatori, a declarat pentru RBB că mişcarea este chiar în favoarea unui lockdown limitat, dar consecvent, pentru a putea reduce drastic contaminările şi a putea ridica în final restricţiile mai repede.

La Potsdam, un grup de cetățeni a manifestat pentru mai multă siguranţă în şcoli şi grădiniţe şi au cerut suspendarea predării în şcoli din motive de siguranţă.

Totul în vreme ce... prin alte părți, inclusiv... în România unii vor să se renunțe brusc și definitiv la toate măsurile de PROTECȚIE, care, chipurile, ar fi, în opinia unora, mărci ale supunerii, nicidecum eforturi pentru a limita infectările și urmările... tragice ale pandemiei. Totul în vreme ce unii se îmbulzesc (sau numai... din vorbe) să atace instituirea măsurilor de protecție și a stării de alertă, dar și sfaturile medicilor, ducând totul la un pas de... anarhie, ceea ce ar pune în pericol sănătatea, siguranța și viața celorlalți, adesea uzând de violență și acte de vandalism...

 

 

 foto: ziare.com

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest