CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

AM

„În 2020, pe șoselele europene au fost cu 4000 de victime mai puțin față de anul precedent.

Din păcate, România rămâne țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente soldate cu victime - 85 la un milion de locuitori.

România trebuie să investească masiv și urgent în soluții pentru siguranța rutieră: infrastructură adecvată pentru fiecare tip de mobilitate, programe de educație, reformă legislativă pentru introducerea tuturor principiilor europene în domeniu.

Sper ca investițiile în transporturi prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență să aibă o componentă consistentă de siguranță rutieră. România are nevoie de o strategie integrată în această privință, care să lege investițiile în infrastructură de cadrul legislativ’’, a atras atenția, într-o intervenție oficială, comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

… Unul dintrecele mai acute dovezi vine acum… chiar din județul Sibiu, unde, de la începutul acestui an, nu mai puțin de 8 oameni și-au pierdut viața în accidente extrem de grave, ultimul nu mai departe de luni, 19 aprilie- în Colonia Tălmaciu (în aceeași și, la numai câteva zeci de kilometri distanță, un alt evenimnet rutier a curmat alte două destine).

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest