CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Brataraelectrrr

Statistică oficială:În luna martie 2021, în cazurile de violență în familie la care au intervenit, polițiștii au emis peste 800 de ordine de protecție provizorii.

Ce trebuie știut: Ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică.

Intervenţiile poliţiştilor la cazurile de violenţă în familie se realizează din oficiu sau ca urmare a sesizărilor primite prin Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă, formulate în scris sau oral, direct ori telefonic la sediul unităţilor de poliţie, de către persoanele implicate în actele de violenţă domestică, de către persoanele care au asistat la producerea actelor de violenţă domestică sau de către alte persoane.

 

Miercuri, 21 aprilie 2021, Parlamentul României a adoptat propunerea legislativă privind brățările electronice pentru monitorizarea agresorilor!

Practic, „suntem martori la unul dintre cei mai remarcabili pași făcuți în direcția combaterii violenței domestice, deoarece brățările electronice sunt măsuri vitale în asigurarea protecției victimelor”, au transmis inițiatorii proiectului.

Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați salută acest progres semnificativ, fiind instituția guvernamentală care a manifestat o permanentă preocupare pentru accelerarea reglementării acestui sistem și a depus constant diligențe în acest sens.

CEVA BUN: Victimele violenței domestice nu vor mai trăi în frică, deoarece agresorii vor fi monitorizați prin GPS cu ajutorul unei brățări electronice care le va fi atribuită în momentul emiterii ordinului de protecție. În cazul în care limitele impuse de ordin vor fi depășite, autoritățile vor fi alertate instant, pentru a asigura o intervenție cât mai rapidă. Brățările electronice vor fi introduse în infrastructura națională, sub denumirea de Sistem Informatic de Monitorizare Electronică (SIME).

Proiectul de lege a fost votat în unanimitate de Camera Deputaților și a fost transmis spre promulgare la Președinte.

 

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest