CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Initiativa deputatul PSD Remus Cernea ca Statul sa nu mai sutina financiar Biserica Ortodoxa este respinsa de mitropolitul Ardealului. In replica, Inalt Preasfintitul Laurentiu Streza, spune ca parlamentarul roman nu a fost de multe ori la biserica si ca nu din impozitul platit de Cernea traieste Biserica.

Intrebat astazi cum vede initiativa deputatului social de democrat, IPS Laurentiu Streza a raspuns ca ”domnul deputat  nu a intrat niciodata in biserica si nici nu prea plateste impozite si nu din impozitul platit de dansul traieste biserica. S-au facut atatea comentarii. Noi avem un raspuns oficial, se afla pe site-ul patriarhiei, l-am preluat si noi. Statul nu ne ajuta pentru ca vrea sa ne ajute, ci este obligat sa ne ajute pentru ca, atunci când, la Cuza, s-au nationalizat toate averile bisericesti, statul s-a angajat ca va sprijini Biserica”, a replicat Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza.

IPS Streza a tinut sa ii aminteaca parlamentarului social democrat ca „nu ne plateste statul salariu, ci o contributie. Nu ne construieste noi biserici, ci ne ajuta. Si sprijinul acesta va fi permanent. E usor sa dai declaratii dintr-acestea si sa te imbogatesti printr-o decizie, luand de la altii unde tu n-ai dat nimic. Contributia pe care statul ne-o da noua e mai mica decat impozitul pe care il platim noi pe tot salariul. Statul da ceva, noi completam din alta parte si impozitul se plateste pe tot salariul, iar impozitul este mai mare decat contributia pe care ne-o da statul.  Sau, așa cum s-a comentat despre construirea Catedralei Mantuirii Neamului, catedrala costa cat opt kilometri de autostrada romaneasca. Deci in momentul in care spui un astfel de lucru, taci din gura si te-ai oprit”, a mai adaugat Mitropolitul Ardealului.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest