CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

La sediul Protopopiatului Sibiu a avut loc şedinţa administrativă lunară cu preoţii din parohiile din oraş şi împrejurimi. Pe lângă problemele de ordin administrativ, cele din planul pastoral-misionar şi liturgic referitoare la perioada următoare, din Săptămâna Patimilor şi Sfintele Paşti, s-au comunicat ultimele hotărâri de la Centrul eparhial.

La şedinţa administrativă, alături de protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, s-a aflat şi consilierul social de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Nicolae Rusu, alături de Anca Sava de la Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Direcţia Regională Alba Iulia.

Conform precizărilor din comunicatul publicat de Mitropolia Ardealului, pe site-ul instituţiei, preoţii au fost îndemnaţi să informeze tinerii din parohii asupra pericolelor din spatele ofertelor de muncă în străinătate, multe dintre acestea ascunzând reţele de trafic de persoane. „Prin preoţi, sensibilizăm, conştientizăm şi facem o prevenire în ceea ce priveşte traficul de persoane umane. Mulţi dintre tineri şi membrii unor familii merg la muncă în afara graniţelor şi acolo întâlnesc situaţii dificile, în care pot deveni victime“, a spus pr. Nicolae Rusu.

Aşa cum arată sursa citataă, preoţii prezenţi au fost îndemnaţi să continue în parohii colecta naţională pentru susţinerea lucrărilor de construire a Catedralei Mântuirii Neamului, după cum ne-a spus protopopul Ioan Coşa.

În cadrul aceleiaşi şedinţe s-au finalizat ultimele detalii privitoare la colecta pentru Fondul Central Misionar. Un punct important al întâlnirii l-a constituit semnarea protocolului cu Fundaţia Papageno din Elveţia, prezentă de 21 de ani în România, în domeniul asistenţei sociale, prin care preoţii din parohii vor fi sprijiniţi la realizarea unor proiecte social-filantropice, după cum a precizat pr. Ioan Coşa.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest