CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Seful Ambulantei Sibiu, Ovidiu Luca, vrea ca personalul Ambulantei Sibiu sa poata purta spray-uri paralizante pentru autoaparare. Solicitarea va fi trimisa Ministerului iar, in cazul in care nu va fi aprobata, Luca spune ca va interzice persoanlului medical al Ambulantei sa mai acorde primul ajutor pana la sosirea echipajului de politie. Masura a fost luata de managerul Ambulantei Sibiu dupa ce, saptamana trecuta, o asistenta a fost batuta cand acorda primul ajutor victimelor unui accident.

Dupa incidentul petrecut saptamana trecuta, cand o asistenta a Serviciului de Ambulanta Sibiu a fost palmuita de tatal uneia dintre victimele implicate intr-un accident, conducerea institutiei ia atitudine.

"O sa fac o hartie la Minister. Ori sa ni se dea dreptul sa purtam asupra noastra spray-uri lacrimogene pentru autoaparare, ori, daca nu, o sa dau dispozitie scrisa tuturor echipajelor ca in cazul in care supicioneaza ca persoanele respective sunt agresive sa nu coboare din masina decat dupa sosirea politiei, cu toate masurile care se impun", a declarat managerul Serviciului de Ambulanta Judetean, Ovidiu Luca.

El spune ca acesta nu este primul incident in care personalul medical al SAJ Sibiu este agresat.

"Anul trecut, in vara, s-a spart un parbriz pentru ca omul era beat. La Medias, am un asistent cu hainele rupte", a explicat Luca.

Cele mai multe probleme sunt in zonele unde comunitatile de romi sunt numeroase.

"Sunt probleme in comunitatile de romi pentru ca lor li se pare intotdeauna ca ajungi prea tarziu, ca nu faci chiar ce trebuie. La politica si medicina se pricepe toata lumea", a mai spus Luca.

Asistenta agresata joia trecuta nu va depune plangere impotriva agresorului de teama sa nu fie batuta mai rau la interventiile pe care le-ar avea pe viitor in cartierul Gusterita. Potrivit managerului Ambulantei Sibiu, cand acorda primul ajutor, intr-un accident care a avut loc joia trecuta, in Gusterita, si in care trei fetite au ajuns la spital, ea a primit o palma de la tatal uneia dintre victime.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest