CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

Sibiul a ramas fara stoc de vaccin pentru copii. Declaratia a fost facuta de reprezentantii Directie de Sanatate Publica Sibiu, astazi.

Potrivit oficialilor DSP, stocul de vaccin care se administreaza copiiilor pana in patru ani a fost terminat de saptamana trecuta.

In cursul saptamanii trecute s-au epuizat stocurile DSP pentru vaccinul Hexavalent si pentru vaccinul Pentaxim. In prezent, asteptam si deja am primit informatii de la Centrul de Control si de la Ministerul Sanatatii ca sunt in curs de aprobare stocurile deja existente la Unifarm pentru a fi distribuite pe judete pentru vaccinarea copiilor mici. Deocamdata speram ca aceasta perioada de asteptare sa fie scurta. Informatia primita initial spunea ca pana in aceasta saptamana vom avea vaccinul la DSP si asteptam decizia Ministerului Sanatatii”, a declarat seful Sectiei de Epidemiologie al Directiei de Sanatate Publica Sibiu, Georgeta Marga. Ambele vaccinuri se administreaza copiilor cu varste cuprinse intre 12 luni si patru ani impotriva tetanosului, pertusisului, hemofilus influenta, hepatiei B si poliomielitei.

Necesarul de doze pentru judetul Sibiu este de aproximativ de 1.150 pe trimestru, pentru fiecare tip de vaccin.

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest