CSARDAS LocalNews 970x250px

Write a comment

„Într-o ţară în care 4,8 milioane de cetăţeni sunt afectaţi de sărăcie, din care 1,4 milioane de copii, şi unde peste 687.000 de persoane cu dizabilităţi nu au acces la servicii de specialitate, a venit momentul să facem ceva concret", a spus Doru Buzducea, preşedintele CNASR, astazi, la dezbaterea publică "Asistenţa socială în România. Probleme şi oportunităţi", organizată de Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, cu sprijinul Institutului pentru Politici Sociale şi Administrative şi în parteneriat cu Asociaţia Şcolilor de Asistenţă Socială din România, la sediul Institutului Cultural Român.

Potrivit acestei statistici, publicata de adevarul.ro, din total, peste 725.000 de persoane vârstnice (peste 80 de ani), 687.000 de copii şi adulţi cu dizabilităţi care trăiesc în gospodării şi alţi 16.800 care trăiesc în instituţii, peste 62.000 de copii cuprinşi în sistemul de protecţie specială (fie în centre de plasament, fie în puncte de îngrijire familială) şi aproximativ 1.500 de copii abandonaţi în unităţi medicale.

Cifre. Mai mult de-atat, insa, SEMNALE DE ALARMA. Altfel, simpla insiruire a statisticilor prin diverse conferinte, nu are niciun efect. Conferintele acestea nu au rolul de a aduna oameni in sali, ci de a mobiliza.

Macar in ceasul al… XIII-lea!

 

 

Sursa foto: www.agorapress.ro  

 

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest