Write a comment

SIBIUMEDIU

La nivel mondial, #ZiuaMediului este dedicată în acest an celebrării biodiversității. Pentru că prețuim valorile naturii, Județul Sibiu a declarat anul 2021 Anul Drumeției. Tot atunci vom fi și gazdele Eurorando – cel mai mare eveniment european de drumeție, care va pune în valoare traseele culturale și de natură din județ. Consiliul Județean Sibiu, Asociația Județeană de Turism Sibiu, alături de Salvamont și SKV au început pregătirile. Se află în desfășurare inventarierea și documentarea traseelor și vor avea loc consultări cu asociațiile și entitățile de profil. Detalii despre eveniment sunt disponibile aici: https://eurorando.eu/.

Ce facem pentru protecția mediului la Consiliul Județean Sibiu?
Am fost prima autoritate județeană din țară care a adoptat în 2019 o hotărâre de interzicere a utilizării plasticului de unică folosință la evenimentele proprii și cele ale instituțiilor din subordine. Din acest an, interdicția se aplică și acțiunilor co-finanțate de la bugetul județului.
Avem în implementare proiecte cu finanțare europeană în valoare de peste 13 milioane de euro pentru eficientizarea energetică a unor clădiri din sistemul public sanitar care au drept efect reducerea consumului energetic, cu impact pozitiv asupra schimbărilor climatice.
Un proiect de eficientizare energetică a clădirii care găzduiește CSEI 2 a fost depus spre finanțare în cadrul programului Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021 în valoare de 2 milioane euro.
În domeniul gestionării deșeurilor se află în pregătire un proiect cu fonduri europene pentru „Investiții complementare Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor” în valoare de aproximativ 45 milioane euro.
De curând, prin proiectul #EUREGA a fost integrată componenta de gastronomie în strategia Județului Sibiu și au fost adoptate o serie de măsuri care să sprijine consumul local. Atunci când cumpărăm produse locale contribuim la reducerea poluării prin transport și la păstrarea soiurilor locale. Ghidul unui stil de viață sănătos și Manualul pentru producători sunt disponibile aici: https://gusturisibiene.ro/sprijinim-producatorii/
A fost depus spre finanțare un proiect pe fonduri europene pentru realizarea pistei de biciclete între Avrig și Mârșa. Pe drumurile județene care se reabilitează, politica CJS va fi de a integra și piste de biciclete, așa cum este cazul pe DJ 106 C Sibiu – Cisnădie.

Mulțumesc cu această ocazie Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, dar și colegilor de la ADI ECO Sibiu pentru eforturile în acest domeniu. Mulțumesc organizațiilor neguvernamentale active, care sunt un sprijin important pentru autorități în protejarea mediului: Prietenii Berzelor / Friends of Storks - Cristian, RomaniaTura-in NaturaCu verdele-n SUSAnimal Life SibiuFederația TRAI VERDEFundația Comunitară SibiuAsociatia Un Viitor fără GunoiAsociatia My Transylvania și nu numai. Vreau ca împreună să facem din județul Sibiu un campion în domeniul protecției mediului”, a transmis vineri Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

 

 

📷Dragos Asaftei, Marius Miclea, Catalin Fuciu, APM Sibiu

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest