Write a comment

AVEM A NE MÂNDRI CU AȘA MINȚI LUMINATE! La ediția 2018 a competiției Zero Robotics High School Tournament, Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu a participat cu echipa Quaternion.

Echipa este formată din următorii elevi din clasa a Xa I, clasă cu specializarea matematică-informatică, intensiv informatică: Ovidiu BĂRAC, Eduard FARAON, Radu ȘTEFĂNESCU, Laurențiu LUPP, Octavian IANC, Darius TĂNĂSESCU, Andrei TEODORU, Darius CIOBAN și Eduard APOLZAN. Rezultatul remarcabil al acestei echipe se datorează în egala masură și profesorului îndrumator, dl. Dorin BUNĂU.

DETALII: Zero Robotics1 High School Tournament este o competiție internațională de programare pentru robotică, într-un mediu de simulare care imită realul, unde roboții sunt SPHERES (Synchronized Position Hold Engage and Reorient Experimental Satellites2) din interiorul Stației Spațiale Internaționale3. Competiția, deschisă elevilor de liceu din SUA, Rusia și statele membre ale Agenției Spațiale Europene, din care si Romania face parte, este organizată anual de Massachusetts Institute of Technology4 și NASA5.

Echipa Quaternion6 de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu a obținut rezultate remarcabile in fazele succesive de calificare ale competitiei ( septembrie – decembrie 2018), ca mai apoi, conform regulamentului turneului, facand parte din alianța BeachQuatRebels, s-a calificat pe poziția a 2-a din cele 28 alianțe de echipe participante la faza semifinală a competiției7.

Faza finală a ediției 2018 a Zero Robotics High School Tournament va avea loc în Ianuarie 2019 la Massachusetts Institute of Technology (MIT), Cambridge, Massachusetts, SUA, moment la care finaliștii sunt selectați pentru a concura întrun campionat live sub coordonarea unui astronaut aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale.

Așa cum aflăm de la părinții aceștor muști cu minte strălucită, participarea celor 9 elevi calificați la faza finală a competiției, însoțiți de profesorul îndrumător, este condiționată de asigurarea finanțării necesare pentru transport și cazare: estimativ 22.000 EUR.

Sesolicită sprijin din partea tuturor celor interesați de susținerea și promovarea unor tineri sibieni de valoare, considerandu-se a fi un act de resposanbilitateși... solidaritate sociala.

Sponsorizările se pot realiza, pe bază de contract de sponsorizare, către asociația non-guvernamentală și non-profit:

Asociația „Gheorghe Lazăr Sibiu 2007”

BANCA TRANSILVANIA – Agenția Sibiu

Cont LEI: RO69BTRL03301205K43916XX

Cont EURO: RO72BTRLEURCRT00K4391601

SWIFT BTRLRO22

 

foto: Articles — The Downey Patriot, adevarul.ro

 

 

1 http://zerorobotics.mit.edu/

2 http://ssl.mit.edu/spheres/ și https://www.nasa.gov/spheres/home

3 https://www.nasa.gov/mission_pages/station/main/index.html

4 http://web.mit.edu/

5 https://www.nasa.gov/

6 Site-ul echipei Quaternion: http://www.quaternion.tk/

7Toate rezultatele menționate sunt publicate pe http://zerorobotics.mit.edu/tournaments/32/info/189/0/

 

Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

Say something here...
Cancel
Log in with ( Sign Up ? )
or post as a guest